ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ για Άμπερ Χερντ: «Μου έκοψε το δάχτυλο, με γρονθοκοπούσε, κλεινόμουν στο μπάνιο»

Ο Τζόνι Ντεπ καταθέτει στην πολύκροτη δίκη
Ο Τζόνι Ντεπ καταθέτει στην πολύκροτη δίκη

Ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ κατέθεσε πως η πρώην σύζυγός του, Άμπερ Χερντ, ήταν βίαιη προς εκείνον στην πολύκροτη δίκη για τη συκοφαντική δυσφήμηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα σε αυτόν και την πρώην σύζυγό του.

Ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ είπε στο δικαστήριο ότι η πρώην σύζυγός του Άμπερ Χερντ ήταν βίαιη και καταχρηστική στη σχέση τους και όχι εκείνος, ενώ περιέγραψε πώς τον τραυμάτισε κάποτε με μια «γροθιά». Παράλληλα στην κατάθεσή του, έδωσε τη δική του εκδοχή για τον καυγά που κατέληξε στο περιβόητο σκηνικό με το κομμένο του δάχτυλο.

Ο Τζόνι Ντεπ μίλησε για την μεταβαλλόμενη φύση της σχέσης του με την πρώην αγαπημένη του. Την κατηγόρησε ότι του φώναζε και κατά καιρούς,τρεφόταν από τις εντάσεις και έκανε υποτιμητικά σχόλια για εκείνον, διαδικασία που κατέληγε πολύ συχνά σε άγριους καβγάδες.

Ο «γκροτέσκος» τραυματισμός με το κομμένο δάχτυλο

«Δεν μου επιτρεπόταν να έχω δίκιο, δεν μου επιτρεπόταν να έχω φωνή», είπε. Ένας καυγάς μεταξύ του πρώην ζευγαριού το 2015 έληξε με τον Ντεπ να ζητά ιατρική περίθαλψη για το κομμένο δάχτυλό του αφού, όπως ισχυρίζεται, η Χερντ του είχε πετάξει ένα μπουκάλι βότκα.

«Πέταξε το μεγάλο μπουκάλι και ήρθε σε επαφή [με το χέρι] και έσπασε παντού», κατέθεσε ο Ντεπ. «Τότε κοίταξα κάτω και συνειδητοποίησα ότι η άκρη του δακτύλου μου είχε κοπεί». «Απλώς έτρεχε αίμα και... Δεν ξέρω πώς μοιάζει ο νευρικός κλονισμός», πρόσθεσε ο Ντεπ. «Αλλά αυτό είναι ίσως το πιο κοντινό που είχα ποτέ σε κάτι τέτοιο». Η Χερντ που δεν έχει πάρει ακόμη θέση, αρνείται ότι προκάλεσε το τραύμα.

Το σκηνικό συνέβη όπως είπε στη διάρκεια ενός ταξιδιού του ζευγαριού στην Αυστραλία το 2015, κάτι που έχει ήδη αναφερθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης λέγοντας ότι η Χερντ του «εκσφενδόνισε» ένα μπουκάλι και μετά του πέταξε ένα ακόμη, προκαλώντας τον τραυματισμό του, τον οποίο χαρακτήρισε «γκροτέσκο».

«Έτρεφε μίσος απέναντί μου»

Μιλώντας την έκτη ημέρα της δίκης, ο Ντεπ είπε στους ενόρκους ότι η Χερντ μερικές φορές έδειχνε «καθαρό μίσος» προς εκείνον και ότι η κατάσταση μπορούσε συχνά να ξεφύγει με αποτέλεσμα να γίνει βίαιη - με ένα χαστούκι, ένα σπρώξιμο ή ένα «ποτήρι κρασί στο πρόσωπό μου».

Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι κακοποίησε ποτέ την Άμπερ Χερντ σωματικά ή σεξουαλικά, λέγοντας στη δίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της ότι είχε «ανάγκη για συγγκρούσεις» και «δεν άντεχε να κάνει λάθος». Ο ηθοποιός απάντησε σε ερωτήσεις για περίπου έξι ώρες.

Βασικά σημεία από την κατάθεση του Ντεπ

• Ο Ντεπ αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι κακοποίησε σωματικά ή σεξουαλικά τη Χερντ κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, λέγοντας ότι η ηθοποιός ήταν αυτή που γινόταν βίαιη και υποκινούσε καβγάδες
•Είπε ότι συχνά κλειδωνόταν στο μπάνιο για να αποφύγει τους κλιμακούμενους καυγάδες
• Είπε ότι το διαβόητο πλέον κομμένο δάχτυλό του προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Χερντ του πέταξε ένα μπουκάλι
• Στους ενόρκους παρουσιάστηκε μια γραφική εικόνα του κομμένου δακτύλου του Ντεπ στο δικαστήριο
• Ο Ντεπ περιέγραψε ένα περιστατικό όταν η Χερντ φέρεται να τον χτύπησε, λέγοντας ότι τον γρονθοκόπησε
• Όποια κι αν είναι η έκβαση της δίκης, ο ηθοποιός λέει ότι θα κουβαλάει τις κατηγορίες της Χερντ για το υπόλοιπο της ζωής του

Ο Ντεπ έχει μηνύσει τη Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων , ενώ η Χερντ «απάντησε» με αγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια. Η δίκη, στην οποία έχουν ακουστεί διάφοροι ισχυρισμοί για υπερβολική κατανάλωση ποτών και ναρκωτικών, ξεκίνησε με αφορμή ένα άρθρο του 2018 που έγραψε η Χερντ στην Washington Post, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ντεπ υπονοεί ψευδώς ότι την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά.

Ο Ντεπ λέει ότι «ποτέ» δεν έχει χτυπήσει γυναίκα στη ζωή του. Το πρώτο περιστατικό υποτιθέμενης ενδοοικογενειακής βίας σύμφωνα με τη Χερντ συνέβη στις αρχές του 2013. Η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι πυροδοτήθηκε από το γέλιο της για το τατουάζ «Wino Forever» του Depp - που άλλαξε περίφημα από το «Winona Forever» μετά τον χωρισμό του από την ηθοποιό Γουαινόνα Ράιντερ τη δεκαετία του 1990.

Διαβάστε επίσης:

Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ: Στα άδυτα της πιο τοξικής σχέσης του Χόλιγουντ - Ο έρωτας που έγινε πόλεμος