ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ: Στα άδυτα της πιο τοξικής σχέσης του Χόλιγουντ - Ο έρωτας που έγινε πόλεμος

Tζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ
Tζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ
AP

Ο Τζόνι Ντεπ συνεχίζει σήμερα την πολύκροτη κατάθεσή του σε δικαστήριο της Βιρτζίνια, στην πολύκροτη υπόθεση δυσφήμισης κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

Στη σχεδόν τρίωρη κατάθεσή του, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη (20/4), ο Τζόνι Ντεπ, ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ μίλησε λεπτομερώς για τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, το ιστορικό του με την κατάχρηση ουσιών και την τοξική τους σχέση που αποτελεί πρωτοσέλιδο εδώ και χρόνια.

«Στόχος μου είναι η αλήθεια», είπε ο Ντεπ μεταξύ άλλων. Γνωστός για τoν πρωταγωνιστικό του ρόλο στους «Πειρατές της Καραϊβικής», o 58χρονος αστέρας της βιομηχανίας του θεάματος, μήνυσε τη Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ της Βιρτζίνια. Αιτία ένα άρθρο που είχε γράψει εκείνη στην εφημερίδα Washington Post το 2018, όπου περιέγραφε την εμπειρία της με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Ο Ντεπ δεν αναφερόταν ονομαστικά στο κομμάτι.

«Δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα»

Πριν από την επίμαχη δημοσίευση, η Χερντ είχε ισχυριστεί ότι ο Ντεπ της είχε μελανιάσει το πρόσωπό της αφού της πέταξε ένα τηλέφωνο στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Ο Ντεπ αρνήθηκε τον ισχυρισμό και δεν κατηγορήθηκε επισήμως.

Αναγνώρισε παρ'ολα αυτά στην κατάθεσή του ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του είχαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αλλά είπε: «Ποτέ δεν έφτασα στο σημείο να χτυπήσω την κα Χερντ με οποιονδήποτε τρόπο ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου».

Περιέγραψε επίσης την ταραχώδη σχέση των γονιών του και τη λεκτική και σωματική κακοποίηση που βίωσαν ο ίδιος και τα αδέρφια του από τη μητέρα τους. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η πρώτη του εμπειρία με τη λήψη ουσιών συνέβη όταν ήταν περίπου 11 ετών και έπαιρνε τα συνταγογραφούμενα χάπια της μητέρας του «για να ξεφύγει από τη χαοτική φύση της κατάστασης που ζούσε».

«Τη μία είσαι Σταχτοπούτα, την άλλη Κουασιμόδος»

Ο Ντεπ είπε επίσης οτι οι κατηγορίες της Χερντ τον οδήγησαν σε οικονομικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσής του από τα sequel των «Πειρατών της Καραϊβικής». «Μια μέρα είσαι η Σταχτοπούτα να το πω έτσι και μετά σε σημείο μηδέν, σε έξι δευτερόλεπτα είσαι ο Κουασιμόδος», είπε ο Ντεπ για το πώς άλλαξε η καριέρα του, μετά τις κατηγορίες για κακοποίηση. «Δεν το άξιζα αυτό, ούτε τα παιδιά μου, ούτε οι άνθρωποι που πίστευαν σε μένα όλα αυτά τα χρόνια».

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ο Ντεπ είπε χθες ότι η κατάθεσή του ήταν η «πρώτη ευκαιρία» που είχε να μιλήσει για αυτήν την υπόθεση πλήρως. Ο Ντεπ και η Άμπερ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» ( Rum Diary) το 2009, παντρεύτηκαν το 2015 και συνέχισαν να εμπλέκονται σε έναν αμφιλεγόμενο χωρισμό για μήνες, με κατηγορίες για κακή συμπεριφορά και από τις δύο πλευρές.

Στην κατάθεσή του, ο Ντεπ μίλησε για την αρχή της σχέσης του με τη Χερντ, λέγοντας «από ό,τι θυμάμαι, όσο θυμάμαι, ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή». Και συνέχισε: «Ήταν προσεκτική, τρυφερή, έξυπνη, ευγενική, αστεία, είχε κατανόηση. Είχαμε πολλά κοινά», είπε, τονίζοντας οτι ο ίδιος είχε έρθει κοντά με την οικογένειά της.

«Μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν ή τα πράγματα άρχισαν να αποκαλύπτονται, για να το θέσω καλύτερα». Το ζευγάρι διευθέτησε το διαζύγιό του τον Αύγουστο του 2016, δημοσιεύοντας μια κοινή δήλωση που έλεγε μεταξύ άλλων:«Η σχέση μας ήταν έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα δεμένη από αγάπη».

Η Χερντ απέτυχε στις προσπάθειές της να απορρίψει τη μήνυση. Κατέθεσε με τη σειρά της αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ντεπ το 2020.

«Φοβόταν για τη ζωή της»

Στο τέλος του περασμένου έτους, ο Ντεπ έχασε μια υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον των News Group Newspapers και του Νταν Γουτον, συντάκτη της εφημερίδας Sun, για ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι ήταν βίαιος εναντίον της Χερντ την περίοδο του γάμου τους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε υπέρ του εκδότη. Οι δικηγόροι του ομίλου εφημερίδων υποστήριξαν στα δικαστήρια ότι ο Ντεπ «χτύπησε τη σύζυγό του Άμπερ Χερντ,με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό, ενώ μερικές φορές φοβόταν για τη ζωή της», αναφέροντας στοιχεία, όπως φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και μηνύματα κειμένου του ίδιου του Ντεπ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ντεπ είπε ότι οι ισχυρισμοί της ταμπλόιντ ότι ήταν βίαιος εναντίον της Χερντ ήταν «εντελώς ψευδείς». Ο δικαστής είπε στην απόφασή του ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας είχαν αποδειχθεί ότι είναι «ουσιαστικά αληθινοί».

Η Χερντ δημοσίευσε ένα σημείωμα πριν από την τρέχουσα δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας «Ποτέ δεν κατονόμασα τον Ντεπ, μάλλον έγραψα για το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για να μιλούν εναντίον των ανδρών στην εξουσία. Συνεχίζω να πληρώνω αυτό το τίμημα, αλλά ελπίζω όταν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση, να μπορέσω να προχωρήσω, όπως και ο Τζόνι».

«Πάντα διατηρούσα την αγάπη μου για τον Τζόνι και μου προκαλεί μεγάλο πόνο που πρέπει να ζήσουμε τις λεπτομέρειες της προηγούμενης κοινής μας ζωής μπροστά στον κόσμο», έγραψε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε σε δικαστήριο ότι δεν χτύπησε ποτέ την Άμπερ Χερντ