ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Εισέπνευσε» οδοντιατρικό τροχό κατά τη διάρκεια σφραγίσματος

ΗΠΑ: «Εισέπνευσε» οδοντιατρικό τροχό κατά τη διάρκεια σφραγίσματος
Αυτή την επίσκεψη στον οδοντίατρο θα την θυμάται για πάντα
PIXABAY

Μια συνηθισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο ήταν κάθε άλλο παρά φυσιολογική για έναν άνδρα από το Ιλινόις των ΗΠΑ, ο οποίος «εισέπνευσε» κομμάτι του οδοντιατρικού τροχού και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για να το αφαιρέσει τον περασμένο μήνα.

Όλα έγιναν όταν ο Tom Jozsi πήγε στο οδοντιατρείο για να κάνει σφράγισμα και τελικά έφυγε, έχοντας καταπιεί τμήμα του ιατρικού εργαλείου. «Δεν το ένιωσα καν να κατεβαίνει. Το μόνο που ένιωσα ήταν ένας βήχας. Όταν έκαναν την αξονική τομογραφία κατάλαβαν και μου είπαν ″δεν το κατάπιες, το εισέπνευσες», περιγράφει ο ίδιος. Σύμφωνα με το Associated Press, οι γιατροί πιστεύουν ότι το εισέπνευσε λίγο πριν βήξει, στέλνοντας το κομμάτι στον πνεύμονά του.

Ο Δρ Abdul Alraiyes από το Ιατρικό Κέντρο Aurora-Kenosha στο Ουισκόνσιν, είπε ότι το κομμάτι ήταν τόσο βαθιά που με τα εργαλεία του δεν μπορούσε να το φτάσει. Ο άνδρας ενημερώθηκε ότι εάν οι γιατροί δεν κατάφερναν να του βγάλουν το κομμάτι του τροχού, θα έπρεπε να του αφαιρέσουν μέρος του πνεύμονά του.

Η ιατρική του ομάδα αποφάσισε να δοκιμάσει μια προηγμένη συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Έτσι κατάφερε να εισχωρήσει στους στενούς αεραγωγούς, να φτάσει το αντικείμενο και να το τραβήξει έξω χωρίς να βλάψει τον Jozsi.

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο χαρούμενος όσο όταν άνοιξα τα μάτια μου και είδα τον γιατρό με ένα χαμόγελο κάτω από τη μάσκα να κουνάει ένα μικρό πλαστικό δοχείο με το εργαλείο μέσα», είπε ο Jozsi.