ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: «Δεν έκανα τίποτα ή σχεδόν τίποτα» - Έσπασε τη σιωπή του ο 45χρονος Γερμανός

Υπόθεση Μαντλίν: «Δεν έκανα τίποτα ή σχεδόν τίποτα» - Έσπασε τη σιωπή του ο 45χρονος Γερμανός
Υπόθεση Μαντλίν: Επιστολή σε γυναίκα έστειλε ο 45χρονος Γερμανός που θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση

Υπόθεση Μαντλίν: Επιστολή σε γυναίκα έστειλε ο 45χρονος Γερμανός που θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση

Τη σιωπή του σχετικά με τις υποψίες που έχουν πέσει επάνω του ότι ήταν αυτός που απήγαγε την Μαντλίν Μακάν στην Πορτογαλία έσπασε ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ σε μια επιστολή του έκτασης πέντε σελίδων.

Ο 45χρονος Γερμανος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «τον πιο γνωστό κακό του κόσμου» επιμένοντας, ωστόσο, ότι «δεν ήμουν εκεί ούτε και ζούσα κοντά» στο σημείο από το οποίο απήχθη η μικρή Μαντλίν το 2007 στην Πορτογαλία ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς και τα αδέρφια της.

«Δεν έκανα τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Δεν απήγαγα κάποιον ούτε και σκότωσα κάποιον. Θα σας πω ότι δεν επιτέθηκαν σε κανέναν πριν να κλείσω τα 18 μου. Έκανα ορισμένα ανόητα λάθη όταν ήμουν νεότερος αλλά ποιος δεν το έχει κάνει αυτό;» αναφέρει στην αρχή της επιστολής του ο Μπρίκνερ.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπόθεση της Μαντλίν ο 45χρονος Γερμανός γράφει: «Πιθανόν με κατέστησαν ύποπτο μετά από όλα όσα έμαθαν για μένα. Διακινητής ναρκωτικών, διαρρήκτης, ζούσα σε αυτοκίνητα και υπήρχε κάτι με παιδιά όταν ήμουν 17 ετών. Αλλά δεν βρήκαν ούτε μια απόδειξη ότι εμπλέκομαι στην υπόθεση Μακάν. Και ακόμα δεν έχουν βρει. Ξέρω γιατί. Γιατί δεν έχουν τρίχες ή κάτι άλλο από την Μαντλίν. Η ιδέα πίσω από αυτό ήταν να κάνουν τη γερμανική αστυνομία και τον Γερμανό εισαγγελέα διάσημους σε όλο τον κόσμο ως τους εξυπνότερους οργανισμούς που έχουν υπάρξει».

Ο Μπρίκνερ υποστηρίζει ότι οι γερμανικές αρχές διαρρέουν πληροφορίες σε βάρος του για να τον παρουσιάσουν ως έναν κακό άνθρωπο: «Γνωρίζω για πέντε ανοιχτές υποθέσεις σε βάρος μου οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό και κακοποίηση. Έχουν παραποιήσει την αλήθεια με τέτοιο ερασιτεχνικό τρόπο που με κάνει να γελάω. Δεν έχω χάσει την αίσθηση του χιούμορ μου και αυτό με κρατάει ζωντανό».

Σύμφωνα με την Daily Mail η επιστολή του Μπρίκνερ εστάλη σε μια γυναίκα από το κελί στο οποίο κρατείται αφού καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για βιασμό.

Η τρίχρονη Mαντλίν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz το 2007. Δεν βρέθηκε ποτέ και οι ερευνητές πιστεύουν ότι απήχθη από το εξοχικό διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια στο θέρετρο Αλγκάρβε.

Την Πέμπτη, οι εισαγγελείς στο Φάρο, την κύρια πόλη του Αλγκάρβε εξέδωσαν ανακοινωθέν, αναφέροντας ότι ένα άτομο είναι πλέον «κατονομαζόμενο ύποπτο» ή πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Είναι η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι εισαγγελείς κάνουν λόγο επίσημα για ύποπτο στην πολύκροτη υπόθεση από τότε που οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, θεωρήθηκαν υπεύθυνοι πριν από 15 χρόνια. Αργότερα αθωώθηκαν.

Μικρή Μαντλίν: Συγκλονίζουν οι γονείς της - «Δεν έχουμε χάσει την ελπίδα ότι θα την ξαναβρούμε»

Από την πλευρά τους οι γονείς της Μάντλιν, Κέιτ και Τζέρι, χαιρέτισαν την ανακοίνωση της πορτογαλικής δικαιοσύνης ότι κηρύσσει επισήμως ύποπτο έναν Γερμανό, προσθέτοντας πως «δεν έχουν χάσει την ελπίδα» ότι θα βρουν το παιδί τους, το οποίο εξαφανίστηκε το 2007.

«Ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι ενδεχομένως ισχνές, δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα ότι η Μάντλιν είναι ζωντανή και ότι θα την ξαναβρούμε», είπαν σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσαν στον ιστότοπο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο παιδί τους.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Μαντλίν: Νέα τροπή στο θρίλερ εξαφάνισης- Οι πορτογαλικές αρχές κηρύσσουν επίσημα ύποπτο