ΚΟΣΜΟΣ

Δυνάμεις από την Ουκρανία βομβάρδισαν χωριά στη Ρωσία

Μπέλγκοροντ
Καταστροφές στην περιοχή του Μπέλγκοροντ
Twitter

Πολλά κτήρια, εκ των οποίων ορισμένα που είναι ακατοίκητα, υπέστησαν ζημιές στο χωριό Γκολόβτσινο της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του στρατού της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα έγιναν από πυροβόλα, ολμοβόλα, πυραύλους, ή από αέρος.

Ο Γκλάντκοφ είχε ήδη ανακοινώσει βομβαρδισμό του Γκολόβτσινο τη 19η Απριλίου δίνοντας απολογισμό τρεις τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που έδωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις από Ουκρανούς

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γκλάντκοφ ανακοίνωνε πως δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε ουκρανικό βομβαρδισμό άλλου χωριού, του Τζουραβλιόφκα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχε κατηγορήσει αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα τους Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν ένα χωριό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πολίτες και να υποστούν ζημιές πολλά σπίτια.

«Το χωριό έγινε στόχος πυρών. Είναι ήδη σαφές ότι υπάρχουν τραυματίες πολίτες. Προς το παρόν, είναι δύο. Ένας άνδρας που τραυματίστηκε στο χέρι και μια γυναίκα, με τραύμα στον λαιμό», ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο. Υπάρχουν σπίτια που καταστράφηκαν εν μέρει», πρόσθεσε ο Γκλάντκοφ.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει πολλές φορές τις ουκρανικές δυνάμεις ότι πλήττουν στόχους στο ρωσικό έδαφος, κυρίως δύο χωριά στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και άλλο ένα στην περιοχή του Μπριάνσκ, στα μέσα Απριλίου.