ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τραπέζι-σιδηρόδρομος επέστρεψε - Στην άλλη πλευρά του Πούτιν ο Γκουτέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τραπέζι-σιδηρόδρομος επέστρεψε - Στην άλλη πλευρά του Πούτιν ο Γκουτέρες
Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και το τραπέζι των 100.000 ευρώ... επέστρεψε

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (26/4) ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται διαδικτυακά.

Στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

Μάλιστα, όπως είδαμε το περιβόητο τραπέζι μήκους έξι μέτρων και φάρδους 2,5 μέτρων, επέστρεψε, με τον γενικό γραμματέα να κάθεται στην άλλη άκρη, όπως είχαν κάτσει οι Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς κατά τη συνάντησή τους με τον Ρώσο πρόεδρο.

Δημιουργός του τραπεζιού είναι ο Ιταλός Ρενάτο Πολόνια ο οποίος έχει αποκαλύψει αποκάλυψε ότι το έπιπλο αυτό κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ και πως δημιουργήθηκε μόλις ένα κομμάτι για το Κρεμλίνο στο πλαίσιο των αναγκών για τη συνάντηση των G8 το 1997.

Νωρίτερα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη Μόσχα και το Κίεβο να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Αξίας 100.000 ευρώ το τραπέζι-σιδηρόδρομος του Πούτιν: Τι αποκαλύπτει ο δημιουργός του