ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης - Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «εξαφανίζονται»

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης
Η ρωσική τηλεόραση έδειξε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης

Σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, βουλευτής επέμεινε ότι η πυρηνική απειλή είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η Ρωσία

Μια προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας σε τρεις πρωτεύουσες της Ευρώπης, παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη γραφημα, πυραυλος που θα εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, θα έχει φτάσει σε 106 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο, σε 200 δευτερόλεπτα στο Παρίσι και σε 202 δευτερόλεπτα στο Λονδίνο!

«Ένας πύραυλος και μετά οι Βρετανικές νήσοι δεν θα υπάρχουν πια», αναφώνησε ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής «60 λεπτά», ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ.

Ο ίδιος επέμεινε πως μιλούσε σοβαρά με τον οικοδεσπότη να του απαντά πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και σε περίπτωση ενός τέτοιου πλήγματος «κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί και έδειξαν χάρτη που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας.

Η παρουσιάστρια σημείωσε: «Οι Sarmats δεν βρίσκονται ακόμη στο Καλίνινγκραντ. Από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο είναι 106 δευτερόλεπτα, από το Καλίνινγκραντ στο Παρίσι είναι 200 δευτερόλεπτα. Σας ενδιαφέρει το Λονδίνο, 202 δευτερόλεπτα για το Λονδίνο».

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαβρόφ τόνισε χθες ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο αλλά αυτοί που μιλούν για κάτι τέτοιο «είναι οι δυτικές χώρες».

Η Μόσχα και το Κίεβο θα μπορούσαν ήδη να έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες τους, όμως η Ουκρανία αλλάζει τη στάση της ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία. Οι συνομιλίες, είπε, έχουν βαλτώσει λόγω της «επιθυμίας του Κιέβου να παίζει συνεχώς παιχνίδια». Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει οι «εγγυήσεις ασφαλείας» που θα προσφέρουν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες να ισχύσουν για την Κριμαία ή τις δύο αποσχισθείσες περιοχές, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, τις οποίες έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες η Ρωσία.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι οποιαδήποτε αποστολή ξένων όπλων στην Ουκρανία θεωρείται νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Αναφερόμενος στις «ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος», είπε ότι δείχνουν πως οι στόχοι της «ειδικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία (όπως αποκαλεί τον πόλεμο) θα πρέπει να επιτευχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Για τη Μολδαβία, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι οι Μολδαβοί θα έπρεπε να ανησυχούν για το μέλλον τους, επειδή σύρονται στο ΝΑΤΟ.

Για τις παραδόσεις φυσικού αερίου, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι «περισσότεροι» από τους κύριους εταίρους της Ρωσίας συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο πληρωμής που πρότεινε η Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει»