ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Περισσότεροι από 130 παλαιστίνιοι τραυματίες σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες  

Δυτική Όχθη: Περισσότεροι από 130 παλαιστίνιοι τραυματίες σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες  
AP Photo

Περισσότεροι από 130 παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Παρασκευή με ισραηλινούς στρατιώτες σε διάφορες κοινότητες της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις από πραγματικά πυρά και εννέα από πλαστικές σφαίρες, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινών στρατιωτών στις κοινότητες Μπεϊτά και Μπέιτ Νταγιάν, νότια και ανατολικά της Ναμπλούς αντίστοιχα, καθώς και στο Καφρ Καντούμ, ανατολικά της Καλκίλια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και επιτέθηκαν με πέτρες κατά ισραηλινών στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των κοινοτήτων.

Στις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες σημειώνονται συχνά επεισόδια σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει ανακοινωθέν σχετικά με τα επεισόδια της Παρασκευής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων