ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Νιέτ» από τον Ρώσο πρόεδρο στα συγχαρητήρια στον Μπάιντεν για την 4η Ιουλίου

Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα συγχαρεί τον Αμερικανό ομόλογό του.
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα στείλει τα καθιερωμένα - και τυπικά - συγχαρητήρια στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για την ημέρα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Η 4η Ιουλίου είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και είθισται οι ηγέτες των άλλων χωρών να στέλνουν ευχές και συγχαρητήρια στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Τζο Μπάιντεν θα λάβει σειρά μηνυμάτων από τους ομολόγους του άλλων κρατών, όχι, όμως, και από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συγχαρεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, λόγω των «μη φιλικών ενεργειών» της Ουάσιγκτον προς την Μόσχα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Τα συγχαρητήρια φέτος δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Η μη φιλική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο λόγος», πρόσθεσε.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σύσκεψη με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για όλες τις εξελίξεις, τόσο στο μέτωπο της Ουκρανίας όσο και γενικότερα για όλα όσα αφορούν την άμυνα της Μόσχας.

Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημερώνει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP