ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Θρησκευτική ομάδα πίσω από τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού - «Περίμεναν να αναστηθεί»

Η μικρή που έφυγε απο τη ζωή στην Αυστραλία
Η μικρή που έφυγε απο τη ζωή στην Αυστραλία

Αυστραλία: Δώδεκα μέλη μίας θρησκευτικής ομάδας συνελήφθησαν μετά τον θάνατο ενός οκτάχρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με τις αρχές του Κουίνσλαντ της αρνήθηκαν απαραίτητη θεραπεία επειδή πίστευαν οτι θα τη θεραπεύσει ο Θεός.

Η Eλίζαμπεθ Ρόου Στρους είχε διαβήτη τύπου 1 και πέθανε στο σπίτι της οικογένειάς της στο Rangeville, δυτικά του Μπρισμπέιν στις 7 Ιανουαρίου. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι γονείς της, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για φόνο, είχαν αρχίσει να της στερούν την ινσουλίνη έξι ημέρες νωρίτερα.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το παραϊατρικό προσωπικό δεν κλήθηκε μέχρι τις 5.30 μ.μ. της επόμενης ημέρας, με την Courier Mail να αναφέρει πως τα μέλη της εκκλησιαστικής ομάδας «πίστευαν ότι θα αναστηθεί»

Οι γονείς του κοριτσιού, Kέρι Ελίζαμπεθ Στρους και Τζέισον Ρίτσαρντ Στρους, κατηγορήθηκαν για αδικήματα φόνου και βασανιστηρίων νωρίτερα αυτό το έτος. Θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη ακρόασή τους στο ειρηνοδικείο Toowoomba, αργότερα αυτόν τον μήνα. Επίσης κατηγορούνται ότι δεν της παρείχαν τα απαραίτητα για να παραμείνει στη ζωή.

Είναι μέλη μιας μικρής, θρησκευτικής ομάδας στην πόλη Toowoomba που δεν σχετίζεται με καμία κύρια εκκλησία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι και οι υπόλοιποι «πιστοί» προσευχήθηκαν για την ανάρρωση της Ελίζαμπεθ, καθώς αρρώστησε βαριά, ανέφεραν τα ειδησεογραφικά μέσα. Οι αρχές κλήθηκαν μόνο μια μέρα μετά τον θάνατο του παιδιού.

Ο ντετέκτιβ είπε ότι η αστυνομία είχε εκπλαγεί από την υπόθεση και την έρευνα άνευ προηγουμένου. «Στα 40 χρόνια εμπειρίας μου, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο θέμα. Και δεν γνωρίζω ένα παρόμοιο γεγονός στο Κουίνσλαντ, πόσο μάλλον στην Αυστραλία» είπε.

Σε έναν έρανο που διοργανώθηκε για να στηρίξει τα αδέρφια της Ελίζαμπεθ, η μεγαλύτερη αδερφή της Τζέιντ είπε ότι η ευρύτερη οικογένειά της ήταν απόλυτα «συντετριμμένη». «Αντιμετωπίζουμε μία βάναυση πραγματικότητα, καθώς δεν την βοήθησαν οι άνθρωποι που θα έπρεπε να την προστατεύσουν και ίσως να μην μάθουμε ποτέ την πλήρη έκταση αυτού που συνέβη», έγραψε.

Η αστυνομία συνέλαβε και άλλα 12 άτομα - ηλικίας από 19 έως 64 ετών για τον θάνατο της οκτάχρονης. Η ομάδα γνώριζε την επιδείνωση της ιατρικής της κατάστασης, αλλά δεν ζήτησε βοήθεια, ανέφερε η αστυνομία του Κουίνσλαντ. Όλοι τους φέρεται να ήταν παρόντες όταν πέθανε. Τραγουδούσαν και προσεύχονταν στο Θεό να τη γιατρέψει.

Και οι 12 γνώριζαν την κατάσταση της Eλίζαμπεθ κατά τη διάρκεια αυτών των μοιραίων έξι ημερών και δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν, συμφωνα με την αστυνομία. Η θρησκευτική ομάδα αποτελούνταν από τρεις οικογένειες και στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επτά γυναίκες και πέντε άνδρες. Όλοι συνελήφθησαν σε ένα σπίτι στο Χάρισταουν.