ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Αυτή είναι η «πέτρα του σκανδάλου» που γέννησε τα δίδυμα - Τι απάντησε ο ίδιος

Έλον Μασκ: Αυτή είναι η «πέτρα του σκανδάλου» που γέννησε τα δίδυμα - Τι απάντησε ο ίδιος
H Σιμόν Ζίλις είναι το τελευταίο πρόσωπο που έγινε γνωστό λόγω Έλον Μασκ
AP PHOTO

H Σιβόν Ζίλις είναι το τελευταίο πρόσωπο που έγινε γνωστό λόγω Έλον Μασκ

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε για άλλη μια φορά ο Έλον Μασκ τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι απέκτησε δίδυμα από στέλεχος εταιρείας του πριν ενώ περίμενε τον ερχομό του δεύτερου παιδιού του μέσω παρένθετης μητέρας με την τραγουδίστρια Grimes (σ.σ. συνολικά ο Έλον Μασκ είναι πατέρας 10 παιδιών).

Ο Mr Tesla μετά την αποκάλυψη αυτή όχι μόνο δεν προχώρησε στη διάψευσή της αλλά ουσιαστικά την επιβεβαίωσε με τον δικό του τρόπο, με ανάρτηση μέσω Twitter: «Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην υπογεννητικότητα. Η μείωση των γεννήσεων είναι μακράν ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

«Πέτρα του σκανδάλου» είναι η Σιβόν Ζίλις, η οποία ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας του Έλον Μασκ, Neuralink, τον Νοέμβριο του 2021.

Η Ζίλις έχει γεννηθεί στον Καναδά, φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Yale και πριν να μετακομίσει στο Όστιν του Τέξας ζούσε στο Σαν Φρανσίσκο.

Μετά το πτυχίο που απέκτησε η Ζίλις εργάστηκε για την IBM και στη συνέχεια έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Bloomberg Beta. Το επόμενό της βήμα ήταν η Neuralink στην οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως project director στην ομάδα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Όπως προκύπτει από το προφίλ της στο LinkedIn είναι πλέον διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία που ίδρυσε ο Μασκ μαζί με άλλους συνεργάτες του το 20156.

Η Ζίλις έχει εργαστεί, σύμφωνα με την New York Post, σε αρκετά project της Tesla ειδικά στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης, από τον σχεδιασμό του αυτόματου πιλότου μέχρι τον σχεδιασμό ειδικών κυκλωμάτων.

Η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter περιγράφει ότι ενδιαφέρεται για την «τεχνητή νοημοσύνη και ό,τι υπάρχει στο ανάμεσα και το παραπέρα»

Σχετικές ειδήσεις