ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: «Εθελοτυφλεί για τους λόγους έξωσής του» - Σχεδιάζει επιστροφή α λα Μπερλουσκόνι

O απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
O απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Α.Ρ

Ο Μπόρις Τζόνσον «δεν βλέπει την πραγματικότητα» της αποχώρησής του από τη Ντάουνινγκ Στριτ και σχεδιάζει ήδη την επιστροφή του, λέει ο πρώην Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρόρι Στιούαρτ

Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να αποχωρήσει,αλλά δεν έχει ακόμη κατανοήσει γιατί αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό των Τόρις Ρόρι Στιούαρτ.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι ήταν «κακός» στην άσκηση των καθηκόντων του και οτι καθαιρέθηκε λόγω «μεγάλων» ελαττωμάτων στο χαρακτήρα του, είπε ο πρώην υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης.

«Φοβάμαι ότι έχει έναν εξαιρετικό εγωισμό και πιστεύει ότι του φέρθηκαν άσχημα», είπε ο Στιούαρτ στο πρόγραμμα Today. Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε με έναν δεύτερο Μπερλουσκόνι ή έναν δεύτερο Τραμπ που θα προσπαθεί να επιστρέψει ξανά».

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης στον Guardian ότι ο Τζόνσον θα «αιωρείται τριγύρω» αναζητώντας ευκαιρίες και «ελπίζοντας σε μια λαϊκιστική επιστροφή» μετά την αποχώρησή του από την εξουσία. Ένας άλλος πρώην υπουργός, ο Ντέιβιντ Γκαουκ, είπε ότι πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει ήδη μια επιστροφή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.

Οι φήμες για την επόμενη ημέρα του Τζόνσον οργιάζουν καθώς η μάχη μεταξύ της Λιζ Τρας και του Ρίσι Σουνάκ για τον πρωθυπουργικό θώκο μπαίνει στην τελευταία της εβδομάδα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα.