ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δέσμη φωτός πέφτει στο φέρετρό της κατά την μεταφορά του στο ναό St. Giles

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δέσμη φωτός πέφτει στο φέρετρό της κατά την μεταφορά του στο ναό St. Giles
Daily Mail

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μια αχτίδα φωτός που «πέφτει» από τον ουρανό πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ απαθανάτισε η κάμερα, κατά τη διάρκεια της πομπής για τη μεταφορά της σορού της στον καθεδρικό ναό St. Giles στο Εδιμβούργο.

Μια εντυπωσιακή εικόνα που δημοσίευσε η Daily Mail δείχνει μια δέσμη φωτός που λάμπει από τους ουρανούς σε ευθεία γραμμή με τη μαύρη νεκροφόρα στην οποία μεταφέρθηκε το φέρετρο της βασίλισσας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την στιγμή της πομπής με επικεφαλής τον Κάρολο και τα τρία αδέρφια του. Καθώς έπαιζε ο εθνικός ύμνος, το φέρετρο μπήκε νεκροφόρα, ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν συγκινημένοι.

Η συμβολική – για τους Βρετανούς – στιγμή με την δέσμη φωτός έρχεται να προστεθεί «σε μια σειρά σημαδιών μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Αυτής Μεγαλειότητος, η πρώτη έρχεται με τη μορφή διπλού ουράνιου τόξου πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μαζί με ένα άλλο ουράνιο τόξο στο Κάστρο του Ουίνδσορ».

Πρωτοφανή μέτρα στο Λονδίνο

Στις 8 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πριν από την κηδεία της Βασίλισσας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στο Λονδίνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν κάθε ημέρα στην ουρά έξω από τα ανάκτορα για να αφήσουν λίγα λουλούδια ή ένα σημείωμα στη μνήμη της Ελισάβετ.

Πηγές της αστυνομίας εκτιμούν ότι όσο θα διαρκεί το λαϊκό προσκύνημα στη σoρό της Ελισάβετ στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, θα υπάρχουν κάθε ημέρα περίπου δυο εκατομμύρια άνθρωποι. Οι πάροχοι μεταφορών λένε ότι ο προγραμματισμός των ταξιδιών θα είναι απαραίτητος καθώς ορισμένες περιοχές θα είναι σχεδόν απλησίαστες.

Οι αρχές συστήνουν στους ανθρώπους να αποφεύγουν το σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Green Park κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων θα εκτραπούν λόγω του κλεισίματος των δρόμων

Η κηδεία της βασίλισσας είναι πιθανό να είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις που έχει φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες. Ηγέτες από όλο τον κόσμο είναι προσκεκλημένοι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την τελετή τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.