ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: «Εκτιμούμε τη στάση της Κίνας για την ουκρανική κρίση»

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: «Εκτιμούμε τη στάση της Κίνας για την ουκρανική κρίση»

Την «ισορροπημένη» στάση της Κίνας σε σχέση με την ουκρανική κρίση εξήρε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τη στάση της Κίνας σε σχέση με την ουκρανική κρίση, παρότι όπως ανέφερε το Πεκίνο έχει «ερωτήματα και ανησυχίες» σχετικά με την επιχείρηση της Ρωσίας.

Η Κίνα δεν έχει μέχρι στιγμής καταδικάσει τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έχουν εκτοξευθεί εν μέσω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Δύση.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ισορροπημένη στάση των Κινέζων φίλων μας σε σχέση με την ουκρανική κρίση. Καταλαβαίνουμε τις απορίες και τις ανησυχίες τους πάνω στο θέμα» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην εισηγητική ομιλία της συνάντησης. «Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης θα εξηγήσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας πάνω στο θέμα, αν και έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνας ανέφερε πως «θα δουλέψουμε με τη Ρωσία ώστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας πάνω στα βασικά θέματα ώστε να παίξουμε έναν ηγετικό ρόλο προσφέροντας σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο αλλαγών».