ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Η συμφιλίωση Ουίλιαμ και Χάρι η πρώτη πρόκληση του νέου του ρόλου

Βασιλιάς Κάρολος: Η συμφιλίωση Ουίλιαμ και Χάρι η πρώτη πρόκληση του νέου του ρόλου
Ο Κάρολος με την Καμίλα και τους δύο γιους του.
AP

Χθες για την Μεγάλη Βρετανία και την βασιλική οικογένεια δεν ήταν μόνο η αυλαία της ελισαβετιανής εποχής, ήταν επίσης η μέρα που το στέμμα πέρασε από μητέρα σε γιο - Σύμφωνα με τους Βρετανούς αναλυτές τις τελευταίες 10 ημέρες έγινε φανερή η ανάγκη της ενότητας στον οίκο των Ουίνδσορ - Η πρώτη πρόκληση λοιπόν του νέου Βασιλιά είναι να συμφιλιώσει τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Ο Βασιλιάς Κάρολος με την ανάληψη των καθηκόντων θα πρέπει να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του μέλλοντος που αφορούν τόσο την διατήρηση της Κοινοπολιτείας όσο και της ενδοοικογενειακές διαμάχες που ταλανίζουν το παλάτι.

Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα με τους βασιλικούς ρεπόρτερ – η πρώτη του δοκιμασία, και αυτή που μπορεί να καθορίσει τη βασιλεία του, είναι να επιλύσει την οικογενειακή κρίση που προκάλεσε τόσο πολύ πόνο στη μητέρα του τα τελευταία της χρόνια.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Δεν είναι περίεργο που μερικές φορές χθες το πρόσωπό του φαινόταν τόσο θλιμμένο που ούτε η παρουσία της αγαπημένης του συζύγου δεν μπορούσε να απαλύνει τη θλίψη του. Γνωρίζει ότι ο ρόλος του ως αρχηγού κράτους δεν του παρέχει αυτόματα το δικαίωμα να είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ξέρει ότι η στοργή πρέπει να κερδηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail», Ρίτσαρντ Κέι, ο βασιλιάς Κάρολος ευελπιστεί ότι ο χαμός της μητέρας του θα λυγίσει τον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ έτσι ώστε να βάλουν τέλος στις επιθετικές συνεντεύξεις που έχουν φέρει σε δεινή θέση τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου χθες συναντήθηκαν αναγκαστικά τα βλέμματα του Καρόλου, του Ουίλιαμ και του Χάρι, υπήρξε μια ισχυρή υπενθύμιση: ότι η οικογενειακή ενότητα είναι εξίσου σημαντική με τη δημόσια στοργή για τη δέσμευση της μοναρχίας με το έθνος, σχολιάζει ο βρετανός δημοσιογράφος.