ΚΟΣΜΟΣ

«Γλέντι» στο twitter με το νέο μονόγραμμα του Καρόλου λόγω ομοιότητας με το logo του Ρονάλντο

«Γλέντι» στο twitter με το νέο μονόγραμμα του Καρόλου λόγω ομοιότητας με το logo του Ρονάλντο

«CR», γράφει το νέο λογότυπο του Καρόλου και σε όλους ήρθε στο μυαλό το λογότυπο του Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo)

Σάλος στο twitter έχει προκαλέσει η δημοσίευση του νέου μονογράμματος του Βασιλιά Καρόλου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εκπληκτικής ομοιότητάς του με το προσωπικό λογότυπο του ίδιου του Κριστιάνο Ρονάλτο.

Το μονόγραμμα συνδυάζει το αρχικό του «C» και «R» για τον «rex» το λατινικό για τη λέξη βασιλιάς , συν το ΙΙΙ για τον τρίτο βασιλιά Κάρολο. Επιλέχθηκε προσωπικά από τον ίδιο το Βασιλιά, από μια σειρά σχεδίων που του πρότεινε το College of Arms.

Το μονόγραμμα, μια οπτική ταυτότητα για τη νέα βασιλεία, αντικαθιστά το E II R της βασίλισσας Elizabeth II. Θα υπάρξουν άλλες αλλαγές μπροστά για να σηματοδοτήσουν τη νέα βασιλεία του βασιλιά Καρόλου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι τα νέα τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' «αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι τα μέσα του 2024» με την εικόνα να αποκαλύπτεται πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Νέα νομίσματα θα παραχθούν, λέει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, και θα εμφανίζονται «σύμφωνα με τη ζήτηση από τράπεζες και ταχυδρομεία». Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το πότε θα τεθούν σε χρήση, αλλά μια εικόνα των νέων νομισμάτων του Βασιλιά Καρόλου θα εμφανιστεί πριν τεθούν σε κυκλοφορία.

Η παράδοση σύμφωνα με το Βασιλικό Μουσείο Νομισματοκοπείων, θέλει το προφίλ του νέου μονάρχη στα νομίσματα να βλέπει προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον προκάτοχό του. Τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα και κέρματα θα συνεχίσουν να ισχύουν, με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του Καρόλου και της Ελισάβετ να χρησιμοποιούνται το ένα δίπλα στο άλλο.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο αναφέρει ότι κυκλοφορούν περίπου 27 δισεκατομμύρια νομίσματα από τη βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Το Βασιλικό Ταχυδρομεία αναφέρει ότι τα νέα γραμματόσημα με τον Βασιλιά Κάρολο θα «κυκλοφορήσουν μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματα γραμματοσήμων».