ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε στην Αρκτική το πυρηνικό ρωσικό υποβρύχιο - «Πιάστηκε» σε δορυφορικές εικόνες

Υποβρύχιο
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Ο απόπλους του πυρηνικού υποβρυχίου και η άγνωστη θέση που είχε, προκάλεσε ανησυχία στο ΝΑΤΟ

Μετά από ημέρες αναζήτησης, και τον απόπλου του από την βάση του στον Αρκτικό Κύκλο το ρωσικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» εντοπίστηκε στην Αρκτική, όπως εικαζόταν από τις δυτικές δυνάμεις.

Το ρωσικό μεγαθήριο πιάστηκε από δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Naval News, να πλέει στη Θάλασσα του Μπάρεντς μεταξύ 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο απόπλους του πυρηνικού υποβρυχίου και η άγνωστη θέση που είχε, προκάλεσε ανησυχία στο ΝΑΤΟ που είχε ενημερώσει τα μέλη του ότι ίσως θα κατευθύνονταν στη Θάλασσα του Κάρα (βορειότερο από το σημείο όπου εθεάθη) για να δοκιμάσει την τορπίλη με πυρηνική κεφαλή «Poseidon».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σύστημα που κινείται αυτόνομα και υποβρύχια. Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Η τορπίλη «Ποσειδώνας» είναι ικανή να διανύσει μεγάλες αποστάσεις προτού βρει τον στόχο της και δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη ικανή να δημιουργήσει «πυρηνικό τσουνάμι» που θα μπορούσε να πνίξει με κύματα ραδιενέργειας παράκτιες πόλεις.

Το ρωσικό Belgorod διαθέτει μίνι-υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν και επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Παρόλα αυτά η εμπλοκή του συγκεκριμένου υποβρυχίου στον Nord Stream θεωρείται αμφίβολη καθώς το μήκους 180 μέτρων σκαρί του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην εντοπιστεί κατά την είσοδό του στην Βαλτική Θάλασσα.

Το πυρηνικό υποβρύχιο είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 9.500 χιλιόμετρα υποβρυχίως πριν πυροδοτήσει μια πυρηνική κεφαλή με δύναμη δύο μεγατόνων, ισχύς μεγαλύτερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα κατά 130 φορές.

Σχετικές ειδήσεις:

«Βρυχάται» ο Πούτιν: Επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

Παγκόσμιος τρόμος: Εγκατέλειψε τη θέση στην Αρκτική το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod