ΚΟΣΜΟΣ

Χτυπήματα σε ελληνικούς στόχους σχεδιάζει η Fai

Χτυπήματα σε ελληνικούς στόχους σχεδιάζει η Fai

Ανάμεσα στους στόχους των Ιταλών αναρχικών της Fai βρίσκονται και κάποιοι ελληνικών συμφερόντων στην Ιταλία, καθώς και ιταλικών στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών.

«Μετά τον τραυματισμό του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Nucleare, στην Γένοβα, πρόκειται να ακολουθήσει μια περίοδος σχετικής ηρεμίας. Οι αναρχικοί του Fai, όμως, θα πλήξουν, μεταξύ άλλων, και πάλι ελληνικούς στόχους στην Ιταλία και ιταλικούς στην Ελλάδα» είπε ο Τζότρζιο Πιτσιρίλο, επικεφαλής της Αisi, μιλώντας στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής.

Σύμφωνα με τον Πιτσιρίλο, στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν, επίσης, οι ένοπλες δυνάμεις, τράπεζες, οικονομικοί και φοροεισπρακτικοί οργανισμοί, όπως και η ιταλική αμυντική βιομηχανία Finmeccanica.

«Το αναρχικό κίνημα υπέστη μια εσωτερική αλλαγή. Βρέθηκε υπό κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σαφώς ευνοϊκές, και μια ομάδα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να περάσει στην απευθείας δράση», τόνισε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο «πυρήνας Όλγα» της Fai, που υπέγραψε πρόσφατη προκήρυξη της οργάνωσης (με αναφορά στην Ελληνίδα Όλγα Οικονομίδου, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που είναι έγκλειστη στην φυλακή) προανήγγειλε «τουλάχιστον» άλλα επτά χτυπήματα.