ΚΟΣΜΟΣ

Μ.Μάθιους: Στο Έβερεστ ο αδερφός του – Ψάχνει τη σορό του από το 1999

Μ.Μάθιους: Στο Έβερεστ ο αδερφός του – Ψάχνει τη σορό του από το 1999
Η τελευταία φωτογραφία του Μάικλ Μάθιους πριν χαθεί για πάντα στο Εβερεστ.
Daily Mail

Ο Μάικλ Μάθιους σκοτώθηκε το 1999, σε ηλικία 22 ετών, προσπαθώντας να ξεπεράσει το ρεκόρ του φίλου του Μπέαρ Γκρίλις και να γίνει αυτός ο μικρότερος σε ηλικία βρετανός ορειβάτης που κατακτά το Έβερεστ - Ο Μπέαρ Γκρίλις το είχε καταφέρει σε ηλικία 23 ετών - Ο Μάικλ Μάθιους έσπασε το ρεκόρ, με τίμημα όμως την ζωή του.

Ο Σπένσερ Μάθιους, αδελφός του άτυχου ορειβάτη, Μάικλ, που έχασε την ζωή του το 1999 στο Έβερεστ επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας ακολουθώντας τα χνάρια του.

Ο Σπένσερ και η οικογένειά του που δεν εγκατέλειψαν ποτέ τις προσπάθειες για την ανεύρεση της σορού του Μάικλ αποκάλυψε στα βρετανικά ΜΜΕ ότι «ανακάλυψε τα ακριβή βήματα» που έκανε ο αδελφός του όταν πέθανε κατεβαίνοντας την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στις 13 Μαΐου 1999.

Ο 34χρονος σταρ της εκπομπής «Made in Chelsea», έκανε μήνες θεραπείας πριν πραγματοποιήσει το «συναισθηματικό ταξίδι» για να βρει τον μεγαλύτερο αδερφό του - έναν έμπειρο ορειβάτη που πέθανε λίγο αφότου έγινε ο νεότερος Βρετανός που ανέβηκε ποτέ στο Έβερεστ.

Ο έμπειρος ορειβάτης, που είχε κατακτήσει στο παρελθόν το Κιλιμάντζαρο, τα Πυρηναία και τις Ελβετικές Άλπεις, ήταν ο 162ος άνθρωπος που πέθανε στο Έβερεστ.

Το σώμα του Μάικλ δεν ανασύρθηκε ποτέ και η οικογένειά του δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει πλήρως τι του συνέβη.

Μιλώντας στο podcast The Travel Diaries της Holly Rubenstein, o Σπένσερ Μάθιους είπε: «Θέλω να μάθω περισσότερα για τον θάνατό του. Ήμουν δέκα τότε. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά άδικο. Πάντα πίστευα ότι θα τον ξαναέβλεπα».

Και πρόσθεσε: «Πέθανε εκεί πάνω και οι τελευταίες του σκέψεις θα ήταν πιθανώς ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί την οικογένειά του. Δεν έχουμε βρει το σώμα του και ξεκίνησα να πάω στο Έβερεστ να τον βρω και να τον φέρω σπίτι. Κάναμε μια ταινία για αυτό. Ονομάζεται Finding Michael και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2023».