ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο επικεφαλής της CIA συνάντησε τον Πολωνό πρόεδρο

Ο Ντούντα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της CIA στη Βαρσοβία
Ο Ντούντα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της CIA στη Βαρσοβία
Twitter

Ο Αντρέι Ντούντα, συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στη Βαρσοβία, στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης στην Πολωνία

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, συναντήθηκε με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς στη Βαρσοβία το απόγευμα της Τετάρτης (16/11), δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου εθνικής ασφάλειας της Πολωνίας.

Ο Jacek Siewiera είπε ότι η συνομιλία «αφορούσε τη γενική κατάσταση ασφάλειας» ενώ συζητήθηκε επίσης «το πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων».

Ο πρόεδρος Ντούντα συνομίλησε με τον επικεφαλής της CIA, ο οποίος βρέθηκε στη Βαρσοβία μετά τις επισκέψεις του σε Άγκυρα και Κίεβο. «Η συζήτηση αφορούσε τη γενική κατάσταση ασφαλείας, εμφανίστηκε το πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων. Πολύ δουλειά σήμερα»

Την Τρίτη (15/11) πύραυλοι χτύπησαν έξω από το χωριό Przewodow, περίπου 6 χιλιόμετρα από τα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Μετά την παγκόσμια ανησυχία που προκλήθηκε για μία ενδεχόμενη σύρραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Πολωνία ανακοίνωσαν οτι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μάλιστα αμφισβήτησε το σχόλιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι πύραυλοι που έπεσαν στην Πολωνία την Τρίτη δεν ήταν ουκρανικής προέλευσης. «Αυτά δεν είναι τα αποδεικτικά στοιχεία», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στην Ασία την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.