ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Παραμένουν όμηροι λιβανέζοι σιίτες προσκυνητές

Συρία: Παραμένουν όμηροι λιβανέζοι σιίτες  προσκυνητές

Στα χέρια των απαγωγέων τους εξακολουθούν και βρίσκονται οι λιβανέζοι σιίτες προσκυνητές που απήχθησαν στις 22 Μαΐου από τη Συρία, παρά την απελευθέρωση των οποίων είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή οι αρχές του Λιβάνου.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι απαχθέντες βρίσκονται ακόμη στη Συρία και δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Η διαδικασία έχει διακοπεί», δήλωσε αυτό το μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, που έχει ενημέρωση για την υπόθεση.

Περίπου 12 σιίτες προσκυνητές από τον Λίβανο απήχθησαν στις 22 Μαΐου από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, την ώρα που επέστρεφαν στη χώρα τους από το Ιράν.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, ενώ ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος αποτελείται κυρίως από λιποτάκτες που μάχονται κατά των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Ο Λίβανος είχε ανακοινώσει ότι οι προσκυνητές θα επέστρεφαν στη χώρα τους την Παρασκευή το βράδυ, όμως αργότερα η Τουρκία διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.