ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Νέο σόου στην Κωνσταντινούπολη – Απειλές και νεοοθωμανικές «κορώνες»

Ερντογάν: Νέο σόου στην Κωνσταντινούπολη – Απειλές και νεοοθωμανικές «κορώνες»
Νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Anadolu Ajansi

Σε νέα προεκλογική συγκέντρωση, αυτή τη φορά στο στάδιο NEF στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να απειλήσει με «τρομερή μοίρα», όποιον «κοιτάξει με κακία την Τουρκία».

Μπροστά σε περισσότερους από 60.000 οπαδούς του AKP, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε νέα προεκλογική ομιλία στο Nef Stadium στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της στην ανάλυση του έργου του στη διακυβέρνηση της χώρας και σε ανηλεής επιθέσεις προς την αντιπολίτευση, χωρίς όμως να παραλείψει για ακόμα μια φορά να στείλει μηνύματα και στο εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη μίλησε για τη συμπλήρωση… 600 χρόνων από την άλωση της Πόλης το 1453 και δήλωσε έτοιμος για την κατάκτηση των πάντων ως το 2053.

«Δεν θα ευχαριστήσουμε τους παγκόσμιους βαρόνους και τις ιμπεριαλιστικές συμμορίες που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, από τη χρηματοδότηση μέχρι την τρομοκρατία, για αυτόν τον σκοπό. Θα ολοκληρώσουμε επιτυχώς αυτή τη δοκιμασία με τη δύναμη που αντλούμε από την πίστη, τον πολιτισμό, την ιστορία και το έθνος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων αφήνοντας έτσι αιχμές για τις ΗΠΑ για ακόμα μια φορά.

«Αδέρφια μου είστε έτοιμοι τώρα; Ας φωνάξουμε να το ακούσει όχι μόνο η Τουρκία αλλά όλος ο κόσμος. Είμαστε έτοιμοι; Ένα έθνος, μία σημαία, μία πατρίδα, ένα κράτος. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε μεγάλοι, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια, θα είμαστε όλοι μαζί Τουρκία», φώναξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στον «Αιώνα της Τουρκίας», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αναφερθεί ξανά στους «μάρτυρες» της χώρας του υποστηρίζοντας πως «Κατά την πίστη μας, οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, αλλά η μοίρα οποιουδήποτε κοιτάξει αυτή τη χώρα και το έθνος με κακά μάτια θα είναι τρομερή. Η Τουρκία έχει δικαίωμα διάθεσης στις περιοχές που έχει καθορίσει για τη δική της ασφάλεια, εντός και εκτός των συνόρων της».

«Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα. Εάν ο καθένας μας δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του σε αυτό το περιβάλλον, η ιστορία θα τον ταπεινώσει και θα ταπεινωθεί στις επόμενες γενιές», ήταν ένας από τους σαφείς υπαινιγμούς του για την ευρύτερη περιοχή ο οποίος αγγίζει προφανώς και την Ελλάδα.

Το... οπαδικό coreo για τον ΕρντογάνAnadolu Ajansi

Το σόου του Ερντογάν, περιλάμβανε ακόμα και... οπαδικό coreo με την προσωπογραφία του, το οποίο αναρτήθηκε στις κερκίδες την ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του. Στην εκδήλωση του AKP, έδωσαν το «παρών» και κορυφαίοι υπουργοί του Ερντογάν όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και ο υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέο «άνοιγμα» προς την Αίγυπτο

Τουρκία: Συλλήψεις σε διαδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Τουρκία: Προκλητικό πλακάτ κατά της Ελλάδας σε ομιλία του Ερντογάν