ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη σε κορανικό σχολείο

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη σε κορανικό σχολείο
Έκρηξη σε σχολείο στο Αφγανιστάν
Associated Press / φωτογραφία αρχείου

«Όλα τα θύματα είναι παιδιά και απλοί πολίτες», δήλωσε στο AFP ένας μη κατονομαζόμενος γιατρός σε νοσοκομείο της Αϊμπάκ.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κορανικό σχολείο της πόλης Αϊμπάκ στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε νοσοκομειακή πηγή.

«Όλα τα θύματα είναι παιδιά και απλοί πολίτες», δήλωσε στο AFP ένας μη κατονομαζόμενος γιατρός σε νοσοκομείο της Αϊμπάκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Σαμανγκάν.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 μαθητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αμπντούλ Ναφί Τακόρ είπε ότι αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, το αφγανικό παρακλάδι της οργάνωσης ISIS διεξάγει μια εκστρατεία βίας που κλιμακώθηκε από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, όπως αναφέρει το Associated Press.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς με στόχο ιδιαίτερα τη σιιτική μουσουλμανική μειονότητα του Αφγανιστάν, αλλά έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο σουνιτικά τζαμιά και μεντρεσέ, ειδικά εκείνα που συνδέονται με τους Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι δύο τηρούν μια σκληρή ιδεολογία αλλά είναι σκληροί αντίπαλοι.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.