ΚΟΣΜΟΣ

Fox News: «Ενσάρκωση του απόλυτου κακού ο Kλάους Σβαμπ»

O Kλάους Σβαμπ
O Kλάους Σβαμπ

Tο αμερικανικό δίκτυο Fox News «στήνει στον τοίχο» τον ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WTF) Kλάους Σβαμπ, ο οποίος ενσαρκώνει όπως λέει το «απόλυτο κακό». «Θέλει να μεταμορφώσει τον κόσμο για να τρώμε ζωύφια και να ζούμε σε μικροσκοπικά σπίτια, χωρίς να μας ανήκει τίποτα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής

Ο Κλάους Σβαμπ ανέβηκε στο βήμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Ινδονησία, ξετυλίγοντας για μία ακόμη φορά το ανήκουστο σχέδιό του για μία νεά τάξη πραγμάτων, μία «βαθιά συστημική και δομική αναδιάρθρωση του κόσμου μας»

Με αφορμή την ομιλία του, το αμερικανικό Fοx News σχολίασε: «Η G20 είναι μια σύνοδος κορυφής που υποτίθεται ότι είναι μια συγκέντρωση παγκόσμιων ηγετών, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι παγκόσμιοι ηγέτες και όμως παρευρίσκονται. Δεν είναι παραδοσιακά δημοκρατικά εκλεγμένοι, όπως για παράδειγμα ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς ή ο Kλάους Σβαμπ, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στο Μπαλί, ο Σβαμπ ζήτησε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Είναι η ενσάρκωση ενός κακού! Και κανείς δεν ψήφισε αυτόν τον τύπο, οπότε γιατί κάνει διαλέξεις σε παγκόσμιους ηγέτες για το σχέδιό του να μεταμορφώσει τον κόσμο; Για να τρώμε ζωύφια και να ζούμε σε μικροσκοπικά σπίτια χωρίς να μας ανήκει τίποτα;» διερωτήθηκε εύλογα ο παρουσιαστής του αμερικανικού δικτύου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί εξέφρασαν επίσης την οργή τους με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Σβαμπ «Ο Σβαμπ είναι πλέον μέρος της G20 και δίνει τις οδηγίες του απευθείας στους εκλεγμένους ηγέτες μας» έγραψε κάποιος.

Ο Σβαμπ μίλησε στο ραντεβού των «20 ισχυρών» για μια δομική ανασύσταση ολόκληρου του κόσμου, χρησιμοποιώντας γλώσσα παρόμοια με αυτά που έχει πει προηγουμένως για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση». Μίλησε για μία «οικονομική, πολιτική, κοινωνική, οικολογική και θεσμική κρίση»,που του άνοιξαν την πόρτα για να αντιμετωπίσει κάτι ακόμη πιο σημαντικό.

«Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μια βαθιά συστημική και δομική αναδιάρθρωση του κόσμου μας. Και αυτό θα πάρει λίγο χρόνο. Και ο κόσμος θα είναι διαφορετικός αφού περάσουμε από αυτήν τη μεταβατική διαδικασία» είπε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που εξήρε πρόσφατα το μοντέλο της Κίνας. «Το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης είναι το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας. Είναι αποτελεσματικόπ!» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ειναι προφανές πώς ο Κλάους Σβαμπ δεν είναι θιασώτης της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ θεωρεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα έπρεπε να ζουν με επιδόματα καθώς πιστεύει πως οι εργασίες τους δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωση του πλανήτη.