ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: 40 άνθρωποι κοιμήθηκαν σε παμπ εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία
Α.Ρ

Πυκνό χιόνι έχει καλύψει το Λονδίνο και μεγάλο μέρος της Βρετανίας με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία, να καθηλωθούν πτήσεις και να προκληθεί χάος σε μια χώρα που αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση. Στο Σάσεξ δεκάδες πολίτες αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο σε μία παμπ όλο το βράδυ

Εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης στο Ανατολικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους μωρά και παιδιά, εγκλωβίστηκαν και αναζήτησαν καταφύγιο σε μια παμπ για μια ολόκληρη νύχτα την Κυριακή (11/12). Ο ιδιοκτήτης της παμπ έχει κερδίσει...επαίνους στο Διαδίκτυο επειδή έδωσε χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Μαζί με την ομάδα του έτρεξε να βρει στρώματα για να κοιμηθούν τα παιδιά και πρόσφερε στους συγκεντρωμένους ροφήματα και ένα μέρος για να ζεσταθούν. Η δρ Αλεξάντρα Λοσκ, επιμελήτρια στο Βασιλικό Περίπτερο του Μπράιτον, ήταν μία από αυτές που βρήκε θαλπωρή στο Bear Inn κοντά στο Burwash στο Ανατολικό Σάσεξ. Περιέγραψε τη σκηνή ως «βιβλική». Έχοντας εγκαταλείψει το αυτοκίνητό της στον αυτοκινητόδρομο περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής (11/12), καθώς όπως είπε η κατάσταση εκεί έγινε «πολύ τρομακτική».

Πολλοί άνθρωποι είχαν απελπιστεί είπε, ενώ άλλα αυτοκίνητα ήταν απλά κολλημένα και τα οχήματα «γλιστρούσαν παντού». Μαζί με περίπου πέντε οικογένειες ξεκίνησε για να βρει καταφύγιο, αλλά η πρώτη παμπ που βρήκαν τελικά τους ζήτησε να φύγουν.

«Ένα ταξίδι 2 μιλίων μέσα στο χιόνι στο The Bear Inn, το οποίο έχει φιλοξενήσει δεκάδες άτομα και παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα. Ζεστά ροφήματα, τζάκια, στρώματα για παιδιά. Ανθρώπινη ευγένεια. Ήταν μια μεγάλη νύχτα και αρκετά τρομακτική, αλλά κάναμε τόσους πολλούς καλούς φίλους και γνωρίσαμε τόσους υπέροχους και ευγενικούς ανθρώπους. Είμαστε ασφαλείς και ζεστοί» είπε

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον ιδιοκτήτη της παμπ που κράτησε τα μωρά ζεστά, σε ένα σκηνικό βγαλμένο απο τη Βίβλο «Είναι όλα πολύ βιβλικά… Δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες των παιδιών, προφανώς, αλλά είναι όλα απλωμένα στο πάτωμα σε μαξιλάρια και στρώματα. Και ο σεφ έχει παρατήσει το δωμάτιό του για δύο ηλικιωμένα ζευγάρια», ανέφερε σε tweet.

Η Pauline Wilson, η ιδιοκτήτρια παμπ, φέρεται να είπε από το BBC ότι η παμπ είχε οκτώ δωμάτια ξενοδοχείου, αλλά ήταν γεμάτα. «Καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε κάπου, δεν μπορούν να μείνουν στα αυτοκίνητά τους όλη τη νύχτα. Είχαμε τρεις κυρίες που μοιράζονταν ένα δωμάτιο που δεν είχαν καν συναντηθεί πριν», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι κάποιοι επέστρεψαν για να την ευχαριστήσουν που τους βοήθησε.