ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: 6 νεκροί και 23 αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πολεμικού πλοίου

Ταϊλάνδη: 6 νεκροί και 23 αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πολεμικού πλοίου
AP photo

Ταϊλάνδη: Ο τελευταίος διασωθείς εντοπίστηκε 41 ώρες μετά το ναυάγιο, εξέλιξη που αναζωπύρωσε τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 23 μελών του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhotai που βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Η κορβέτα του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης εκτελούσε περιπολία περίπου 20 ναυτικά μίλια από τα παράλια της Μπανγκ Σαφάν. Εν μέσω θαλασσοταραχής, τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου υπέστησαν βραχυκύκλωμα και η κορβέτα έμεινε ακυβέρνητη. Το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ταϊλανδικού πολεμικού ναυτικού, εντοπίστηκαν έξι πτώματα στην περιοχή του ναυαγίου, ενώ διασώθηκαν 76 μέλη του πληρώματος.

Ο τελευταίος διασωθείς εντοπίστηκε 41 ώρες μετά το ναυάγιο, εξέλιξη που αναζωπύρωσε τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πολεμικά πλοία και δέκα αεροσκάφη.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ρίχνει χρήμα σε αεράμυνα και πυραύλους Tayfun

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τη φοίτηση γυναικών στα Πανεπιστήμια

Έφυγε από τη ζωή η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Μάγια