ΚΟΣΜΟΣ

Ματωμένα Χριστούγεννα στη Βρετανία - Πυροβολισμοί σε παμπ

Αιματηρή επίθεση σε παμπ την παραμονή των Χριστουγέννων
Αιματηρή επίθεση σε παμπ την παραμονή των Χριστουγέννων
Τwitter

Βρετανία: Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε μια κατάμεστη παμπ την παραμονή των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία 26χρονη γυναίκα και να τραυματιστούν τέσσερις ακόμη θαμώνες. Είναι το τελευταίο σε μία σειρά περιστατικών βίας που συγκλονίζουν την περιοχή του  Λίβερπουλ.

«Τουλάχιστον οκτώ» πυροβολισμοί ακούστηκαν σε μια παμπ καθώς μια αθώα γυναίκα, 26 ετών έχασε τη ζωή της σε μία τρομακτική επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων που άφησε επίσης έναν άνδρα να παλεύει για τη ζωή του και άλλους τρεις τραυματίες. Η αστυνομία πιστεύει ότι η γυναίκα δεν ήταν ο στόχος του θανάσιμου πυροβολισμού και αναζητάει τον ένοπλο που διέφυγε από την παμπ με μία σκουρόχρωμη Mercedes

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Lighthouse Inn στο Wallasey, ένα χωριό κοντά στο Λίβερπουλ, όπου τα θύματα γιόρταζαν την παραμονή των Χριστουγέννων με συγγενείς και φίλους . Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας 28χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η ντετέκτιβ Σου Κουμπς είπε χθες ότι η αστυνομία πιστεύει ότι η γυναίκα δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ένοπλος πυροβόλησε στο μπροστινό μέρος της παμπ προτού εγκαταλείψει τη σκηνή με ένα σκοτεινό όχημα, που πιστεύεται ότι ήταν Mercedes Benz.

Εν τω μεταξύ, η βοηθός αρχιφύλακας Τζένι Σιμς είπε ότι η οικογένεια της γυναίκας είναι συντετριμμένη μετά τον «τρομακτικό» πυροβολισμό. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η οικογένειά της είναι απαρηγόρητη και συντετριμμένη. Η γυναίκα απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με την οικογένεια και τους φίλους της όταν έλαβε χώρα ο σκληρός και εν ψυχρώ πυροβολισμός στην παμπ» είπε, καλώντας οποιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει κάτι για την τραγωδία να μιλήσει. «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βρούμε τους υπεύθυνους για αυτό το τρομερό, τρομερό έγκλημα» πρόσθεσε

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, ενώ μέλη της κοινότητας δηλώνουν σοκαρισμένα που άλλο ένα περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε σε ένα χωριό όπου «δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα ή προβλήματα». Μια κάτοικος της περιοχής που άκουσε τους πυροβολισμούς υπέθεσε ότι ήταν εορταστικά χριστουγεννιάτικα πυροτεχνήματα.

Ένας 28χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε γύρω στις 23.50 χθες το βράδυ (24/12) σε μία πάμπ γεμάτη με «πολύ κόσμο κυρίως νεαρά άτομα». Η 26χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Arrowe Park, όπου και κατέληξε λίγο αργότερα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανάμεσά τους ένας 28χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας 22χρονος τραυματίστηκε στα πόδια, ενώ ένας 24χρονος τραυματίστηκε στο χέρι και ένας 33χρονος στον καρπό. Η αστυνομία λέει ότι κανένας από αυτούς τους τραυματισμούς δεν είναι απειλητικός για τη ζωή.

Οι ερευνητές παραμένουν επί του παρόντος στη σκηνή, διενεργώντας εκτενείς έρευνες για να «καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και να λάβουν άμεσα μέτρα», είπε ο ντετέκτιβ Ντέιβιντ ΜακΚόγκρεαν. Οι ιατροδικαστές έφτασαν γύρω στις 10 το πρωί και εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό της παμπ Lighthouse.

Οι τηλεοράσεις φάνηκαν ακόμα ανοιχτές μέσα στην παμπ και μπουκάλια μπύρας και ποτήρια ήταν πεταμένα στο πάτωμα καθώς οι άνθρωποι έφευγαν από την παμπ φοβισμένοι. Η αστυνομία ωστόσο λέει ότι η έρευνα παραμένει σε «πολύ πρώιμα στάδια» και έχει κάνει έκκληση για να εμφανιστεί όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό.

«Θα ζητούσα από οποιονδήποτε βρισκόταν στο Lighthouse στο Wallasey Village χθες το βράδυ και είδε το περιστατικό ή έχει πλάνα από κινητό ή κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για το τι συνέβη, να επικοινωνήσει επειγόντως μαζί μας, καθώς μπορεί να έχει πληροφορίες που είναι ζωτικής σημασίας για την έρευνά μας» πρόσθεσε ο αξιωματικός ΜακΚόγκρεαν.

Σειρά περιστατικών ένοπλης βίας

Ο πυροβολισμός είναι ο τελευταίος σε μια σειρά περιστατικών ένοπλης βίας που συνέβησαν στο Μέρσεϊσαϊντ φέτος. Νωρίτερα αυτό το μήνα η αστυνομία ξεκίνησε μια καταστολή μιας «επικίνδυνης» συμμορίας που έχει συνδεθεί με τη διακίνηση ναρκωτικών και τη βία στην περιοχή, ανέφερε προηγουμένως η Liverpool Echo.

Η αποκαλούμενη Ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος στο Γουντσέρτς ήταν στόχος πολλών πρόσφατων πυροβολισμών που χαρακτηρίστηκαν από την αστυνομία ως μεταξύ των «τρεις κορυφαίων» απειλών για τη δημόσια ασφάλεια και ασφάλεια στο Μέρσεϊσαϊντ.

Η αστυνομία ανησυχεί για την έξαρση των πυροβολισμών στην περιοχή με το πιο πρόσφατο περιστατικό να συμβαίνει στις 3 Δεκεμβείου, με έναν νεαρό άνδρα να δέχεται πυρά στα πόδια σε στοχευμένη επίθεση. Ένας ένοπλος πυροβόλησε επίσης έξω από την παμπ Arrowe Park τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να δεχθεί σοβαρά τραύματα που άλλαξαν τη ζωή του, μετά από πυροβολισμούς τον Μάρτιο.

Και οι τρεις αυτοί πυροβολισμοί συνδέονταν με τη συμμορία, ανέφεραν τα τοπικά Μέσα, ωστόσο ο νέος πυροβολισμός δεν έχει συνδεθεί με την ομάδα.

«Το Woodchurch έχει κάποια ιστορικά ζητήματα εγκλήματος, αλλά πιθανώς τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, η βία που σχετίζεται με συμμορίες έχει γίνει πολύ πιο εμφανής », είπε ο επιθεωρητής κοινοτικής αστυνόμευσης του Wirral, Alan McKeon στην Echo νωρίτερα αυτό το μήνα, σημειώνοντας οτι η περιοχή βιώνει μια αύξηση στη χρήση πυροβόλων όπλων ως μέρος «ξεκαθαρίσματος διαφορών ανάμεσα σε συμμορίες». Η ένοπλη βία στην περιοχή έχει στοιχίσει τη ζωή σε «απολύτως αθώους ανθρώπους» που «πιάνονται στα πυρά» συμμοριών, συμπεριλαμβανομένης της εννιάχρονης Oλίβια Πρατ-Κορμπέλ.

Η παμπ Lighthouse Inn, που ανήκει στον μεγάλο λιανοπωλητή παμπ και ζυθοποιό Greene King, επρόκειτο να είναι ανοιχτό χθες από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα. Οι πελάτες θα συγκεντρώνονταν στο εστιατόριο για ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο τεσσάρων πιάτων με παραδοσιακά εορταστικά πιάτα.

Εκπρόσωπος της παμπ είπε στο MailOnline ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν καθώς το προσωπικό και η κοινότητα αισθάνονται τις επιπτώσεις του πυροβολισμού. «Αυτή είναι μια τραγωδία πέρα από κάθε λέξη. Όλες οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια των πελατών μας και ιδιαίτερα η καρδιά μας είναι στην οικογένεια της πελάτισσας μας που έχασε τη ζωή της», είπε ο εκπρόσωπος.