ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 73χρονος μένει στο αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Ωνάση

ΗΠΑ: 73χρονος μένει στο αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Ωνάση
Πηγή: CNBC Make it - Youtube

Πώς ένας Αμερικανός κατάφερε να μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία του το αεροπλάνο που είχε μεταφέρει τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ελλάδα όταν πέθανε.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο Μπρους μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για την απόφαση του να μεταφέρει στο συγκεκριμένο κομμάτι γης ένα αεροπλάνο και να ζήσει μέσα σε αυτό.

Μάλιστα δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο αλλά το Boeing με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Αριστοτέλη Ωνάση προκειμένου να ταφεί στην Ελλάδα, πίσω στο 1975.

To απέκτησε έναντι 100.000 δολαρίων το 1999 ενώ πλήρωσε άλλα 20.000 για διαδικασίες που αφορούν την αφαίρεση των κινητήρων και άλλων στοιχείων έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει ποτέ ξανά. Μόλις το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στη γη του Κάμπελ μέσα από τους δρόμους του κέντρου του Χίλσμπορο.

«Όταν ζεις σε ένα χώρο σαν αυτόν, νιώθεις λίγο πιο ικανοποιημένος με τη ζωή σου», δήλωσε ο Μπρους Κάμπελ . «Και αν είσαι μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε που εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι ένα ακόμα πιο χαρούμενο μέρος για να ζεις», πρόσθεσε λέγοντας πως αποτελούσε όνειρό του να ζήσει σε ένα αεροπλάνο.

Για να μετρέψει το αεροπλάνο σε μια κανονική κατοικία ο Κάμπελ ξόδεψε άλλα 15.000 δολάρια. Τοποθέτησε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νεροχύτη, ένα κινητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι με φαγητά από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι του.

Στη θέση μιας σόμπας, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρα, τα οποία μόλις και μετά βίας χρησιμοποιεί. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, επομένως είναι μια μίνιμαλ κουζίνα», είπε.

Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει τον καναπέ του, ο οποίος λειτουργεί ως κρεβάτι και τον πάγκο εργασίας του.