ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Μπήκε στο τούνελ στο Παρίσι που πέθανε η μητέρα του

Πρίγκιπας Χάρι: Μπήκε στο τούνελ στο Παρίσι που πέθανε η μητέρα του
(Photo by Georges De Keerle/Getty Images)

Ο πρίγκιπας Χάρι στη βιογραφία του αναφέρθηκε πολλές φορές στην μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα

Την αποκάλυψη ότι έζησε τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, έκανε στα απομνημονεύματα του ο πρίγκιπας Χάρι, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ενώ παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 στο Παρίσι, ο τότε 23χρονος Χάρι μπήκε στο ίδιο τούνελ όπου πέθανε η μητέρα του, 10 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο του ο Χάρι περιγράφει τον έντονο πόνο που ένιωσε στην προσπάθειά του να βιώσει όσα έζησε η μητέρα του λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο Παρίσι.

«Μίλησα στη μητέρα μου με τη βοήθεια μέντιουμ»

Ο πρίγκιπας Χάρι – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν μπόρεσε να διαχειριστεί εύκολα τον χαμό της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του «Spare» επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με την αείμνηστη μητέρα του.

Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του δούκα του Σάσσεξ, αποκαλύπτουν ότι ο Χάρι αναζήτησε μια γυναίκα που «ισχυρίστηκε ότι είχε δυνάμεις» για να προσπαθήσει να μιλήσει με την Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, λίγο πριν ο ίδιος κλείσει τα 13.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε ένα μήνυμα από την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο οποίο έλεγε στον Χάρι ότι «ζούσε τη ζωή που εκείνη δεν μπορούσε».

Το μέντιουμ ισχυρίστηκε επίσης ότι η μητέρα του ήταν μαζί του «εκείνη τη στιγμή».

Τότε ο λαιμός του πρίγκιπα – σύμφωνα με τον ίδιο - ζεστάθηκε και τα μάτια του βούρκωσαν.

Στη συνέχεια, η γυναίκα φέρεται να είπε στον Χάρι ότι η μητέρα του ήξερε ότι «έψαχνε για απαντήσεις» και «αισθάνεται τη σύγχυσή του», και ήξερε ότι είχε «τόσες πολλές ερωτήσεις» και είπε ότι οι απαντήσεις θα έρθουν εγκαίρως.

Παραδέχτηκε ότι δοκίμασε κοκαΐνη όταν ήταν έφηβος

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται στα απομνημονεύματά του ότι «φυσικά» έκανε χρήση κοκαΐνης κάποια εποχή, εξηγώντας ότι δεν το βρήκε «διασκεδαστικό», σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Στην αυτοβιογραφία του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα (στα ελληνικά ο τίτλος της είναι «Ρεζέρβα»), ο Χάρι παραδέχτηκε ότι δοκίμασε κοκαΐνη.

«Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό, δεν με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο (…) αλλά αισθάνθηκα διαφορετικά και αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου, να αισθάνομαι, να είμαι διαφορετικός» (…) «Ήμουν ένας νέος 17 ετών που ήθελε να δοκιμάσει οτιδήποτε ανέτρεπε τα καθιερωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα».

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πατέρας του Χάρι, τον είχε πάει όταν ήταν έφηβος σε μια κλινική αποτοξίνωσης για να συναντήσει απεξαρτημένα άτομα, όταν ανακάλυψε ότι κάπνισε μαριχουάνα και ότι έπινε αλκοόλ σε ηλικία που δεν του επιτρεπόταν ακόμη.