ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Οι βασανισμοί στην στρατιωτική εκπαίδευση

Πρίγκιπας Χάρι: Οι βασανισμοί στην στρατιωτική εκπαίδευση
Η
(Photo by Anwar Hussein/Getty Images)

Δεν έχουν τέλος η αποκαλύψεις που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τον τίτλο Spare

Ο πρίγκιπας Χάρι εκτός των άλλων αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία με τον τίτλο Spare ότι τον χλεύασαν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στον στρατό ότι η αδικοχαμένη μητέρα του Νταϊάνα «ήταν έγκυος στο παιδί ενός μουσουλμάνου» όταν πέθανε.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ψευδούς απαγωγής ενώ εκπαιδεύτηκε για τον στρατό και για να τον χλευάσουν του έλεγαν ότι η μητέρα του θα γεννούσε ένα μωρό μουσουλμάνο.

Ο δούκας του Σάσσεξ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, είπε ότι κακοποιήθηκε από μια γυναίκα με μαντίλα παλαιστινιακού τύπου στο Bodmin Moor στην Κορνουάλη.

Στην ισπανική μετάφραση του βιβλίου του «Spare», ο δούκας του Σάσσεξ, λέει ότι απήχθη και βασανίστηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του στη μάχη.

Περιγράφοντας τι συνέβη όταν η γυναίκα που φορούσε μαντίλατον κακοποίησε, είπε: «Μιλούσε για τη μητέρα μου. Είπε: «Η μητέρα σου ήταν έγκυος όταν πέθανε», προσθέτοντας ότι το παιδί ήταν «ένα μωρό μουσουλμάνου».

Ο Χάρι έγραψε ότι στη συνέχεια: «Ένας εκπαιδευτής ζήτησε συγγνώμη για όσα είχαν πει για τη μητέρα μου».

Μπήκε στο τούνελ στο Παρίσι που πέθανε η μητέρα του

Την αποκάλυψη ότι έζησε τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, έκανε στα απομνημονεύματα του ο πρίγκιπας Χάρι, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ενώ παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 στο Παρίσι, ο τότε 23χρονος Χάρι μπήκε στο ίδιο τούνελ όπου πέθανε η μητέρα του, 10 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο του ο Χάρι περιγράφει τον έντονο πόνο που ένιωσε στην προσπάθειά του να βιώσει όσα έζησε η μητέρα του λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο Παρίσι.

«Μίλησα στη μητέρα μου με τη βοήθεια μέντιουμ»

Ο πρίγκιπας Χάρι – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν μπόρεσε να διαχειριστεί εύκολα τον χαμό της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του «Spare» επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με την αείμνηστη μητέρα του.

Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του δούκα του Σάσσεξ, αποκαλύπτουν ότι ο Χάρι αναζήτησε μια γυναίκα που «ισχυρίστηκε ότι είχε δυνάμεις» για να προσπαθήσει να μιλήσει με την Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, λίγο πριν ο ίδιος κλείσει τα 13.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε ένα μήνυμα από την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο οποίο έλεγε στον Χάρι ότι «ζούσε τη ζωή που εκείνη δεν μπορούσε».

Το μέντιουμ ισχυρίστηκε επίσης ότι η μητέρα του ήταν μαζί του «εκείνη τη στιγμή».

Τότε ο λαιμός του πρίγκιπα – σύμφωνα με τον ίδιο - ζεστάθηκε και τα μάτια του βούρκωσαν.

Στη συνέχεια, η γυναίκα φέρεται να είπε στον Χάρι ότι η μητέρα του ήξερε ότι «έψαχνε για απαντήσεις» και «αισθάνεται τη σύγχυσή του», και ήξερε ότι είχε «τόσες πολλές ερωτήσεις» και είπε ότι οι απαντήσεις θα έρθουν εγκαίρως.