ΚΟΣΜΟΣ

Τα βρετανικά ταμπλόιντ «κατακρεουργούν» τον πρίγκιπα Χάρι

Τα βρετανικά ταμπλόιντ «κατακρεουργούν» τον πρίγκιπα Χάρι
(Photo by Jane Barlow/PA Images via Getty Images)

Γεγονός αποτελεί η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι με τα βρετανικά ΜΜΕ να εξαπολύουν επίθεση προς τον δούκα του Σάσσεξ που τόλμησε να μιλήσει για τα κακώς κείμενα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας – Την ίδια στιγμή το βιβλίο του ξεπουλάει σε όλο τον κόσμο

Ο Χάρι μετατρέπει την οικογένεια σε περίγελο: Ο παρουσιαστής του Late Show, Στίβεν Κολμπέρ, αστειεύεται «φέρτε τα κοργκί σας και τους αποικιακούς θησαυρούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail που καθημερινά εξαπολύει μύδρους κατά των Σάσσεξ.

Ο παραπάνω τίτλος είναι μόνο ένας από τους δεκάδες στα βρετανικά ΜΜΕ που έχουν συνταχθεί με το παλάτι σε έναν «μιντιακό πόλεμο» που όμοιος του δεν έχει σημειωθεί ποτέ μέχρι σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με σχολιαστές εκτός Βρετανίας ο βρετανικός Τύπος αποδεικνύει το μένος του απέναντι στον δούκα του Σάσσεξ επιβεβαιώνοντας όσα ο ίδιος καταγγέλει

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Χάρι δεν το βάζει κάτω αφού μάλλον περίμενε την στάση αυτή από τον βρετανικό Τύπο τον οποίο καταγγέλλει σε κάθε του εμφάνιση.

O Piers Morgan αποδεικνύει τους στενούς του δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια....

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι «μέλη της οικογένειας μου επέλεξαν να κοιμηθούν με τον διάβολο», όπου διάβολος τα βρετανικά ΜΜΕ. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η ατάκα ότι η Καμίλα «έδινε» ειδήσεις για τους Ουίνδσορ στα ΜΜΕ με αντάλλαγμα να γράφουν θετικά ρεπορτάζ για την ίδια ώστε να φτιάξει την εικόνα της.

Σάρωσε στην τηλεθέαση - 4,5 εκατ. τηλεθεατές είδαν την συνέντευξη του στο ITV

Άλλη μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι, το βράδυ της Κυριακής (8/1) , και κυριολεκτικά «έσπασε» στην τηλεθέαση, καθώς την παρακολούθησαν 4,1 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Βρετανία.

Ωστόσο, το ποσοστό ήταν χαμηλό αν το συγκρίνει κανείς με την συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Μέτρησης Ακροαματικότητας «Barb» η υψηλότερη τηλεθέαση της συνέντευξης έφτασε στα 4,5 εκατ. τηλεθεατές.

Η συνέντευξη της Όπρα, η οποία προβλήθηκε επίσης από το ITV και είχε μεταδοθεί ταυτόχρονα από το CBS, είχε βάλει κυριολεκτικά φωτιά στα μηχανάκια τηλεθέασης.

Την είχαν παρακολουθήσει 11,1 εκατ. άτομα το 2021, με αποτέλεσμα να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνης της χρονιάς.

Με τη σειρά του το ντοκιμαντέρ της Netflix Inc «Χάρι και Μέγκαν» που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο έγινε η πιο δημοφιλής εκπομπή της πλατφόρμας στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει στο παγκόσμιο top 10 με 22,5 εκατ. ώρες παρακολούθησης.

Ο Χάρι θα εμφανιστεί άλλες δύο φορές στην αμερικανική τηλεόραση, το βράδυ της Δευτέρας στο «The Late Show» και στο «Good Morning America», πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Spare» που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο σε 16 γλώσσες σύμφωνα με το Deadline.