ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι: Ξεπουλάει η αυτοβιογραφία του – 400.000 αντίτυπα σε μια μέρα

Χάρι: Ξεπουλάει η αυτοβιογραφία του – 400.000 αντίτυπα σε μια μέρα
Μπαράζ συνεντεύξεων παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι, ενόψει της κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Ο αναπληρωματικός».
(Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Φρενίτιδα για την αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι 

Τα απομνημονεύματα του Δούκα του Σάσεξ έχουν γίνει το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με τον εκδότη του.

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι Spare κυκλοφόρησε τελικά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και σε ένα 24ωρο πούλησε 400.000 αντίτυπα.

Ο Larry Finlay, διευθύνων σύμβουλος του Transworld Penguin Random House, δήλωσε: «Πάντα ξέραμε ότι αυτό το βιβλίο θα... πετάξει, αλλά ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Από όσο γνωρίζουμε, τα μόνα βιβλία που έχουν πουλήσει περισσότερο την πρώτη τους μέρα είναι αυτά με πρωταγωνιστή τον άλλο Χάρι (Πότερ)".

TΤο δημοσίευμα της Daily Mail.

Η αυτοβιογραφία του Χάρι κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη βασιλική οικογένεια, με τον 74χρονο Κάρολο να πασχίζει να βγει από τη σκιά της δημοφιλούς μητέρας του. Το 2023, που επρόκειτο να είναι η χρονιά του Κάρολου, χάρη στην προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου στέψη του, αρχίζει άσχημα για τον οίκο των Ουίνδσορ με την επίδειξη σε δημόσια θέα των βασιλικών μυστικών. Ο Χάρι παραβιάζει, όπως εξηγεί η γαλλική Le Monde, θεμελιώδη κανόνα της βρετανικής μοναρχίας: «Μην παραπονιέσαι ποτέ και μη δίνεις ποτέ εξηγήσεις», τον οποίο είχε αναγάγει σε τέχνη η γιαγιά του, Ελισάβετ.

Αποκαλύπτοντας τις ιδιωτικές συζητήσεις του με τον πατέρα και τον αδελφό του, διηγούμενος την απέχθειά του για την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς και την πρώτη του ερωτική εμπειρία (πίσω από μια παμπ, στην εξοχή, στα 17 του χρόνια), ο πρίγκιπας τραβάει το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τη ζωή των ανακτόρων και αποτελούσε –σύμφωνα με τους ειδικούς– την εγγύηση της μακροβιότητας του αναχρονιστικού θεσμού της βασιλείας.

«Το βιβλίο υποσκάπτει τον θεσμό της μοναρχίας, παρότι δεν προσφέρει παρά μία εκδοχή της ιστορίας. Στη σειρά ντοκιμαντέρ, ο Χάρι είχε ήδη σκιαγραφήσει ένα θεσμό αποκομμένο από την πραγματικότητα και ανίκανο να προστατεύει τα μέλη του όταν αυτά είναι ευάλωτα», σχολιάζει η Κέιτι Νίκολ του περιοδικού Vanity Fair.