ΚΟΣΜΟΣ

Λος Άντζελες: Ο ύποπτος μακελάρης έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία

Λος Άντζελες: Ο ύποπτος μακελάρης έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία
AP

Μακελειό στο Λος Άντζελες: Ο ύποπτος για τα φονικά πυρά στο Μόντερεϊ Παρκ έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία, μεταδίδουν MME

Ο ένοπλος που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους στο Μόντερεϊ Παρκ, στα προάστια του Λος Άντζελες, το βράδυ του Σαββάτου, έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν σε απευθείας μετάδοση εικόνες από ελικόπτερο.

Ένα λευκό φορτηγάκι μέσα στο οποίο φέρεται να βρίσκεται ο ύποπτος έχει αποκλειστεί μπροστά και πίσω από τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στην πόλη Τόρανς, νοτίως του Λος 'Αντζελες, που απέχει λίγο πάνω από 40 χλμ. από το Μόντερεϊ Παρκ, την πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής, όπου σημειώθηκε η επίθεση με τους πυροβολισμούς σε αίθουσα χορού.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με τους Los Angeles Times στο σημείο έχουν ακουστεί και πυροβολισμοί και θεωρείται πιθανό ο οδηγός του βαν να έχει αυτοπυροβοληθεί.

Ο ύποπτος ως δράστης των φονικών πυρών είναι ένας «άνδρας ασιατικής καταγωγής» δήλωσε σήμερα ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μακελειό στο Λος Άντζελες: Ούρλιαζε και έτρεχε να σωθεί ο κόσμος

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με αξιωματούχο του γραφείου του σερίφη, οι αρχές αγνοούν αν ο ύποπτος γνώριζε τα θύματα ή πρόκειται για επίθεση που στρεφόταν εναντίον μιας κοινότητας.

Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τα πυρά και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Τουλάχιστον ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά τις 10 μ.μ. του Σαββάτου (08:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) σε χώρο όπου γιορταζόταν το κινεζικό Νέο Έτος, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. Περίπου τα δύο τρίτα των περίπου 61.000 κατοίκων του Μόντερεϊ Παρκ, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Λος Άντζελες, είναι ασιατικής καταγωγής.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών -σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια χορευτική λέσχη- η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

«Η καρδιά μας πηγαίνει σ' αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη σκηνή του εγκλήματος, είδαν πολλά άτομα, ... να τρέχουν να φύγουν από την τοποθεσία και να ουρλιάζουν», είπε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Άντριου Μέγιερ.