ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Η μήνυση από τον...βασιλιά Κάρολο - Τι συνέβη με το ακίνητο στο Λονδίνο

Νέοι πονοκέφαλοι για το Twitter
Νέοι πονοκέφαλοι για το Twitter
ΑΡ

Αγωγές ενάντια στο Twitter έχουν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία, επειδή ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πληρώνει ενοίκιο. Τη νέα μήνυση στο Λονδίνο κατέθεσε το Crown Estate , το οποίο διαχειρίζεται τα 

Αγωγές ενάντια στο Twitter έχουν κατατεθεί από το Crown Estate στη Βρετανία και από τον ιδιοκτήτη τoυ κτηρίου όπου στεγάζεται η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο. Το Crown Estate, το οποίο διαχειρίζεται μια σειρά περιουσιακών στοιχείων από καταστήματα και γραφεία μέχρι τον...βυθό της Αγγλίας που ανήκει τελικά στον Βρετανό μονάρχη, κατέθεσε μήνυση κατά του Twitter στις εγκαταστάσεις του στο Λονδίνο στο West End, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις.

Η Crown Estate, η οποία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανήκει στη μοναρχία, κατέθεσε υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.Το γραφείο του Twitter εδρεύει κοντά στο Piccadilly Circus στο κέντρο του Λονδίνου - αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει αφαιρέσει ταμπέλες και λογότυπα από το χώρο τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Twitter είχε υπογράψει μίσθωση 2,6 εκατομμυρίων λιρών ετησίως για τον τρίτο όροφο, αλλά η διαμάχη σχετίζεται με καθυστερήσεις ενοικίων στον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου. Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο στα κεντρικά του γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ απέτυχε να πληρώσει το ενοίκιο των 3,36 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τα γραφεία της στην οδό 1355 Market Street και τα 3,42 εκατομμύρια δολάρια για το ενοίκιο Ιανουαρίου, δήλωσε η Sri Nine Market Square LLC, η ιδιοκτήτρια του κτιρίου. Η μήνυση κατατέθηκε στο πολιτειακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter, ο δισεκατομμυριούχος μείωσε δραστικά τα έξοδα. Έχει απολύσει το μισό προσωπικό, έχει καθυστερήσει το ενοίκιο σε άλλα γραφεία της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και αρνήθηκε να πληρώσει ορισμένους εκκρεμείς λογαριασμούς, όπως τη μίσθωση τζετ.

Αυτά τα μέτρα έρχονται καθώς ο Μασκ αντιμετωπίζει την πρώτη του πληρωμή για το χρέος των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύθηκε να καταβάλλει για να αποκτήσει το Twitter. Η μήνυση έρχεται επίσης την ώρα που ο μεγιστάνας καταθέτει σε μια δίκη για απάτη σε χρεόγραφα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου υπερασπίζεται το tweet του για να καταστήσει ιδιωτική την Tesla.

Το Twitter νοικιάζει χώρο σε οκτώ ορόφους του κτηρίου του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την καταγγελία. Η Sri Nine Market Square κατείχε πιστωτική επιστολή ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων ως ασφάλεια, την οποία το Twitter έπρεπε να αυξήσει στα 10 εκατομμύρια δολάρια εάν υπήρχε μεταβίβαση στον έλεγχο, πράγμα που συνέβη όταν ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία τον Οκτώβριο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.