ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το βελούδινο φόρεμά της - Πουλήθηκε για 604.800 δολάρια

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το βελούδινο φόρεμά της - Πουλήθηκε για 604.800 δολάρια
Ο πρίγκιπας Κάρολος, και η Νταϊάνα στη Γερμανία με την δεύτερη να φοράει ένα φόρεμα σχεδιασμένο από τον σχεδιαστή Βίκτορ Έντελσταϊν.
(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Το βελούδινο μωβ φόρεμα, που φόρεσε η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα δημοπρατήθηκε - Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το «φόρεμα της εκδίκησης», αλλά πρόκειται για ένα φουστάνι από μεταξωτό βελούδο που επίσης θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της.

Ένα από τα εμβληματικά φορέματα της «πριγκίπισσας του λαού» το οποίο φόρεσε τόσο σε ένα επίσημο βασιλικό πορτρέτο το 1991, όσο και για το τεύχος του Vanity Fair το 1997, λίγο πριν το θάνατό της πουλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, το φόρεμα δημοπρατήθηκε και αρχικά αναμενόταν να φτάσει τα 80.000 με 120.000 δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail το φόρεμα του σχεδιαστή Βίκτορ Έντελσταϊν που πουλήθηκε για 604.800 δολάρια.

Η Νταϊάνα ζωγραφίστηκε από τον Ντάγκλας Άντερσον με το φόρεμα αυτό και το πορτρέτο βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο Royal Marsden του Λονδίνου, το οποίο επισκεπτόταν.

Η Σίνθια Χούλτον, η παγκόσμια επικεφαλής μόδας και αξεσουάρ του Sotheby's, δήλωσε: «Η Νταϊάνα ήταν γνωστή για τη διαχρονική αίσθηση του στυλ της και αυτό το κομψό και εκλεπτυσμένο κατά παραγγελία φόρεμα, σχεδιασμένο από τον Βίκτορ Έντελσταϊν, συμπυκνώνει την αβίαστη κομψότητα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η σημερινή πώληση αυτού του ιστορικού φορέματος είναι μια υπενθύμιση της διαρκούς κληρονομιάς της πριγκίπισσας Νταϊάνα που συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φόρεμα αποτελούσε μέρος μιας δημοπρασίας για φιλανθρωπικό σκοπό, 80 φορεμάτων για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Aids Crisis Trust και το Royal Marsden Hospital Cancer Fund.

Ο Έντελσταϊν, είχε σχεδιάσει και άλλα φορέματα που φορούσε η Νταϊάνα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Μάλιστα έφτιαξε τη βελούδινη τουαλέτα που φόρεσε σε ένα κρατικό συμπόσιο στον Λευκό Οίκο που έδωσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν.

GettyImages-1233467200.jpg
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα χορεύει με τον Τζον Τραβόλτα στο Cross Hall του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου στις 9 Νοεμβρίου 1985 στην Ουάσιγκτον.(Photo by Pete Souza/The White House via Getty Images)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το 1985, η Νταϊάνα χόρεψε με τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, Τζον Τραβόλτα.