ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συναγερμός στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας - Εξαφανίστηκαν δύο σπάνιοι πίθηκοι

ΗΠΑ: Συναγερμός στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας - Εξαφανίστηκαν δύο σπάνιοι πίθηκοι
AP

ΗΠΑ: Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε την Δευτέρα ότι δύο από αυτά τα πρωτεύοντα, δύο αυτοκρατορικοί λεοντοπίθηκοι, έχουν εξαφανιστεί. «Είναι σαφές ότι η περίβολος παραβιάστηκε εκ προθέσεως» έγραψαν οι υπεύθυνοι στο Twitter.

Άλλο ένα μυστήριο καλούνται να εξιχνιάσουν στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας οι αρχές στο Τέξας καθώς λίγο καιρό μετά τον παράξενο θάνατο ενός γύπα και την δραπέτευση, για μικρό χρονικό διάστημα, μίας νεφελώδους λεοπάρδαλής, τώρα η αστυνομία καλείται να ερευνήσει την εξαφάνιση μικρών πιθήκων, ενώ όλες οι υποψίες δείχνουν αρπαγή.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε την Δευτέρα ότι δύο από αυτά τα πρωτεύοντα, δύο αυτοκρατορικοί λεοντοπίθηκοι, έχουν εξαφανιστεί. «Είναι σαφές ότι η περίβολος παραβιάστηκε εκ προθέσεως» έγραψαν οι υπεύθυνοι στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον ζωολογικό κήπο, εξήγησε η αστυνομία του Ντάλας, χωρίς να κατονομάσει κάποιον ύποπτο. Αυτά τα μικρόσωμα πιθηκάκια με τα άσπρα μουστάκια, που ζουν στα δάση της Νότιας Αμερικής. «συνήθως δεν απομακρύνονται από το σπίτι τους». Παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος τους.

Οι πίθηκοι αυτοί γίνονται συχνά στόχος κλεφτών. Πολλοί είχαν κλαπεί από ένα καταφύγιο στη βόρεια Γαλλία το 2016, από ένα άλλο στη νοτιοανατολική Γαλλία το 2011 και από τον ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ, στη Βρετανία, το 2014.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας έχασε έναν γύπα, τον Πιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με ένα «παράξενο» τραύμα, που υποδηλώνει ότι ο θάνατος δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Στις 13 Ιανουαρίου ένας σπάνιος πάνθηρας το έσκασε από μια τρύπα που ανοίχτηκε σκόπιμα στην περίβολό του. Λίγο αργότερα υπάλληλοι ανακάλυψαν μια παρόμοια τρύπα στο κλουβί των σεμνοπιθήκων, ένα είδος πιθήκων της Ασίας.