ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Οι δύσκολες στιγμές του διαζυγίου της

Σε δημοπρασία επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Οι δύσκολες στιγμές του διαζυγίου της
Tim Graham/Getty Images

Στις επιστολές που θα δημοπρατηθούν η Νταϊάνα περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές και τα συναισθήματα που βίωνε κατά την περίοδο του διαζυγίου της με τον Κάρολο.

Επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε φιλικά της πρόσωπα είδαν το φως της δημοσιότητας από τους αποδέκτες τους.

Στις επιστολές η Νταϊάνα περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές και τα συναισθήματα που βίωνε κατά την περίοδο του διαζυγίου της με τον Κάρολο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει σε μία από αυτές με ημερομηνία 20 Μαΐου 1996.

«Αν ήξερα πριν από ένα χρόνο τι θα βίωνα περνώντας αυτό το διαζύγιο, δεν θα συναινούσα ποτέ. Είναι απελπιστικό και άσχημο».

Οι 32 χειρόγραφες επιστολές της πριγκίπισσας είναι γραμμένες από τα τέλη του 1995 και το 1996 προς τους φίλους της Σούζι και Τάρεκ Κάσεμ (Susie & Tarek Kassem).

Στην Daily Mail το ζευγάρι δήλωσε ότι αποφάσισε να τις πουλήσει επειδή «η κατοχή των εγγράφων είναι μεγάλη ευθύνη», ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστήριζε η Νταϊάνα.

«..Περνάω πολύ δύσκολες στιγμές και η πίεση που αισθάνομαι προέρχεται από όλες τις πλευρές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μερικές φορές να κρατήσει κανείς το κεφάλι ψηλά…. Επιθυμώ να περάσει αυτό το διαζύγιο, καθώς το πιθανό κόστος είναι τεράστιο», λέει σε άλλη επιστολή η Νταϊάνα τον Απρίλιο του 1996.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι επιστολές πρόκειται να πωληθούν μεμονωμένα, από τον οίκο δημοπρασιών Lay’s Auctioneers στις 16 Φεβρουαρίου, με την αξία τους να εκτιμάται στις 90.000 λίρες.