ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνας περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε

Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνας περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε
AP

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί που άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Έλληνας περιγράφει τον τρόμο που έζησε

Δεν σταματάει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» τις πρώτες πρωινές ώρες την Τουρκία και τη Συρία είναι τώρα 568, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky News. Αυτό σημαίνει οτι τα θύματα αυξήθηκαν κατά περίπου 200 σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά.

Μέλη σωστικών συνεργείων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια κτηρίων. Μικρά τσουνάμι αναφέρθηκαν στα ανοικτά της Κύπρου

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος ήταν γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας Γκαζιαντέπ, και περιέγραψε τον τρόμο που βίωσε όταν χτύπησε ο εγκέλαδος. Ο ίδιος διαμένει στον τέταρτο όροφο μιας οικοδομής ενώ όπως εξήγησε έχει αδειάσει για προληπτικούς λόγους, και δεν τολμάει να πάει σπίτι του.

«Ο σεισμός με βρήκα στις 04:30 το πρωί στο κρεβάτι μου. Όταν σηκώθηκα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, γιατί μέχρι να ετοιμαστώ, να πάρω τα αναγκαία πράγματα, έκατσα λίγο κάτω από την πόρτα και η ένταση του σεισμού ήταν μεγάλη. Έλεγα «θα σταματήσει» και δεν σταματούσε. Ήταν κάτι που έχω ζήσει πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ο σεισμός «κράτησε τουλάχιστον ενάμιση λεπτό».