ΚΟΣΜΟΣ

Νέος σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Τουρκία - Φόβοι ακόμη για 10.000 νεκρούς

Φονικός σεισμός με εκατοντάδες νεκρούς στην Τουρκία
Φονικός σεισμός με εκατοντάδες νεκρούς στην Τουρκία
ΑΡ

Το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2) ένας ακόμα ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την κεντρική Τουρκία, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους οτι ο τελικός απολογισμός από την ισχυρή δόνηση και τους νέους μετασεισμούς θα ξεπεράσει τις 10.000

Η Τουρκία μετράει πληγές από τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον «Εγκέλαδο» να συνεχίζει να χτυπά τη γειτονική χώρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2), λίγο μετά τις 12:00, ένας νέος αντίστοιχου μεγέθους σεισμός, ήρθε να ταρακουνήσει σχεδόν όλη τη χώρα.

Τα 7,6 Ρίχτερ προφανώς και αναστάτωσαν εκ νέου τους κατοίκους, οι οποίοι βιώνουν την τραγωδία από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Χιλιάδες κτήρια έχουν καταρρεύσει ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Ερντογάν ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 912.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία μπορεί να φτάσει τους 10.000 ανθρώπους, εκτιμά το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Στην έκθεσή του για την καταστροφή σήμερα το πρωί, το USGS ανέφερε ότι υπάρχει 47% πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 10.000 ανθρώπων.

Η καταιγίδα «Μπάρμπαρα» εν τω μεταξύ που θα επηρεάσει την ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες θα δυσκολέψει τις προσπάθειες διάσωσης μετά τον τουρκικό σεισμό. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δίνουν ήδη μάχη σε δύσκολες συνθήκες, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, με το χιόνι να πλήττει σε ορισμένες περιοχές και τις θερμοκρασίες σε πολύ χαμηλά επίπεδα.