ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου

Σεισμός Τουρκία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου

Ένας ακόμα ισχυρός σεισμός χτύπησε την Τουρκία. Σύμφωνα με τη Hurriyet η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Μαλάτια ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη Μαλάτια της Τουρκίας. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην περιοχή Καχραμανμαράς που ισοπεδώθηκε από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,6 βαθμών που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 47.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.

Αποτέλεσμα του νέου σεισμού, ήταν να καταρρεύσουν αρκετά κτήρια που είχαν χτυπηθεί από τους προηγούμενους σεισμούς. Για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες κάνουν λόγο οι τουρκικές Αρχές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ο σεισμός καταγράφηκε στις 12:04 τοπική ώρα, ενώ το εστιακό βάθος είναι μόλις 6,9 χιλιόμετρα.

«Ενας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ.

Περί τα τριάντα κτίρια κατέρρευσαν από την σημερινή μετασεισμική δόνηση.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ένας πατέρας και η κόρη του που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν προσωπικά αντικείμενα στο σπίτι τους είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια του ενός από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

«Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η Afad στο Twitter.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Afad.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad.

Οργή λαού για Ερντογάν

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση, έχει δεχθεί νέο πλήγμα

Οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, ακολουθώντας το παράδειγμα οπαδών μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας, της Φενερμπαχτσέ, με συνθήματά τους κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στην χώρα.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Πέταξαν επίσης λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία και έπληξε επίσης τη γειτονική Συρία.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Κόνιασπορ.

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση, έχει δεχθεί νέο πλήγμα.

Σχετικές ειδήσεις