ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Μετακομίζει στο Ουίνδσορ – Στην αποθήκη τα προσωπικά αντικείμενα της Ελισάβετ  

Κάρολος: Μετακομίζει στο Ουίνδσορ – Στην αποθήκη τα προσωπικά αντικείμενα της Ελισάβετ  
Ο βασιλιάς Κάρολος στέκεται δίπλα σε μια αιωνόβια βελανιδιά στο Windsor Great Park για να σηματοδοτήσει το διορισμό του ως Ranger of the Park, στις 11 Νοεμβρίου 2022.
(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

To Κάστρο του Ουίνδσορ είναι η βρετανική βασιλική κατοικία στο Μπέρκσιρ στη νότια Αγγλία - Ο Κάρολος δεν... συμπαθούσε ποτέ το συγκεκριμένο οίκημα όμως αποφάσισε να ζήσει εκεί αλλάζοντάς το εκ βάθρων ώστε να μην θυμίζει την βασίλισσα Ελισάβετ 

Αν και ποτέ δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να ζήσει στο Κάστρο του Ουίνδσορ - κυρίως λόγω του θορύβου των αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από το Χίθροου – ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη.

Τους τελευταίους μήνες αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, είναι απασχολημένος με το να βάλει τη δική του σφραγίδα στο κτήμα Berkshire της εκλιπούσας μητέρας του.

Εργάτες, αλλάζουν τη διακόσμηση των πρώην διαμερισμάτων της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ μερικά από τα προσωπικά της αντικείμενα οδηγούνται σε αποθήκες αφού αντικαθίστανται από τα αγαπημένα έργα τέχνης και αντίκες του νέου μονάρχη.

Στου χώρου του Κάστρου ο Κάρολος θέλει επίσης να τονίσει τις οικολογικές του ανησυχίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τοποθετούνται νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ την ίδια στιγμή φυτεύονται χιλιάδες νέα δένδρα.

Το Ουίνδσορ είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο και είναι το σπίτι των Άγγλων βασιλιάδων και βασιλισσών για σχεδόν 1.000 χρόνια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ το αγάπησε τόσο πολύ που περνούσε τα περισσότερα Σαββατοκύριακα εκεί στα διαμερίσματά της στο Upper Ward, με θέα τον Κήπο των Τριαντάφυλλων, σχεδιασμένο από τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η Ελισάβετ και ο σύζυγός της μετακόμισαν στο κάστρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Αν και όλη η βασιλική οικογένεια αγαπά το Ουίνδσορ, ο βασιλιάς Κάρολος πάντα προτιμούσε την ηρεμία του Χάιγκροουβ Χάουζ, το σπίτι και το κτήμα στο Γκλόστερσαιρ που αγόρασε το 1980.