ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσία: Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Νικολάι Πατρούσεφ είπε χαρακτηριστικά για το θέμα «Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό».

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση της κατάρρευσης του αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη 14 Μαρτίου, καθώς ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν και να ανασύρουν το βυθισμένο αεροσκάφος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νικολάι Πατρούσεφ, «Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό».

Αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάντως δήλωσε ότι δεν έχουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, την Τρίτη 14/3 δήλωνε ότι η χώρα του έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όσων πολύτιμων στοιχείων σχετίζονται με το drone, καθώς, όπως τόνισε, «προφανώς δεν θέλουμε να δούμε κανέναν να το πιάνει στα χέρια του πέρα ​​από εμάς».

Εάν η Ρωσία επιχειρήσει να ανασύρει το αμερικανικό αεροσκάφος τότε οι πιθανότητες της «να εκμεταλλευθεί χρήσιμες πληροφορίες θα έχουν ελαχιστοποιηθεί πολύ» είπε ο Τζον Κίρμπι, ενώ αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN ανέφεραν ότι το ευαίσθητο λογισμικό έχει ήδη διαγραφεί.

Η διαγραφή του λογισμικού έγινε αμέσως μετά την «σύγκρουση» του drone με το ρωσικό μαχητικό Su-27.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο Ρώσος ομόλογός του επικοινώνησαν τηλεφωνικά για το συμβάν.