ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Έκθεση - φόρος τιμής στον αρχιτέκτονα Αλεσάντρο Μεντίνι

Παρίσι: Έκθεση - φόρος τιμής στον αρχιτέκτονα Αλεσάντρο Μεντίνι

Παρίσι: «Caro Alessandro»: Έκθεση-φόρος τιμής στον ντιζάινερ Αλεσάντρο Μεντίνι.

Έως τις 6 Μαΐου, η Galerie Kreo στο Παρίσι φιλοξενεί έκθεση-φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιταλό ντιζάινερ και αρχιτέκτονα Αλεσάντρο Μεντίνι, με τον οποίο συνεργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στην «Caro Alessandro» παρουσιάζεται και μια νέα ταινία με περφόρμανς του χορευτή και χορογράφου Brandon Miel Masele η οποία δίνει νέα ερμηνεία στα σύγχρονα έργα του Mendini, έχοντας την «Poltrona White Gold» στο επίκεντρο, μια πολυθρόνα που ως πηγή έμπνευσης είχε τη φημισμένη πολυθρόνα «Proust».

«Αυτή η περφόρμανς υμνεί τη βαθιά και ζεστή σχέση μεταξύ αντικειμένων και ανθρώπινου σώματος, γύρω από ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Mendini, την "Poltrona White Gold"» σημειώνει η γκαλερί.

«Σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής "Poltrona di Proust" του Mendini - η οποία είναι μια νέα ερμηνεία της κλασικής μπερζέρας - η "Poltrona White Gold" είναι καλυμμένη με ψηφίδες από λευκόχρυσο και τοποθετημένη στον χώρο της γκαλερί κάτω από έναν φεγγίτη. Η πολυθρόνα λάμπει σαν φάρος, και λειτουργεί ως λαμπερό σημείο εστίασης για τις όλο χάρη κινήσεις του Masele».