ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Απαγορεύονται τα smartphone σε ραμενάδικο - «Φαγητό για ανυπόμονους ανθρώπους»

Ιαπωνία: Απαγορεύονται τα smartphone σε ραμενάδικο - «Φαγητό για ανυπόμονους ανθρώπους»
UNSPLASH

Ραμενάδικο στην Ιαπωνία απαγορεύει τα smartphones

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ιδιοκτήτης ραμενάδικου στην Ιαπωνία αποφάσισε να απαγορεύσει τα smartphone στο εστιατόριό του κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής καθώς έβλεπε ότι οι πελάτες σταματούσαν το φαγητό τους για να μπουν στο κινητό τους και έτσι χρειαζόντουσαν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν το γεύμα τους.

Ο Kota Kai είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Debu-chan που στα ιαπωνικά σημαίνει «παχουλός» και θα γιορτάσει την πέμπτη επέτειό του αυτόν τον Ιούνιο. Τον Μάρτιο το εστιατόρια αποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα smartphoneς τους ενώ τρώνε προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια φορά, όταν ήμασταν απασχολημένοι, παρατηρήσαμε έναν πελάτη που είχε μπροστά του το φαγητό και περίμενε τέσσερα λεπτά για να αρχίσει», είπε ο Kai, διευκρινίζοντας ότι ο πελάτης έβλεπε βίντεο στο τηλέφωνό του καθώς το φαγητό του κρύωνε μπροστά του.

Το Debu-chan σερβίρει Hakata ramen ένα είδος τοπικού ramen από τον νομό Hakata στη δυτική Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα «φαγητό για ανυπόμονους ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης και διευκρινίζει πως τα noodles που σερβίρει έχουν πλάτος μόλις ένα χιλιοστό, οπότε αρχίζουν να τεντώνουν και να χαλάνε πολύ γρήγορα. Με αυτή τη λογική, η αναμονή τεσσάρων λεπτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κακό γεύμα.

«Όταν τα καθίσματα είναι γεμάτα και βλέπω ανθρώπους να σταματούν να τρώνε κοιτώντας τα smartphone τους, τους λέω να σταματήσουν», επισήμανε ο Kai.

Ωστόσο δεν έχει αναρτήσει πινακίδες που να ζητούν από τους ανθρώπους να αφήσουν τα τηλέφωνά τους μακριά απλά τους το λέει στον καθένα ξεχωριστά.