ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει 17χρονο μέσα σε αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει 17χρονο μέσα σε αυτοκίνητο
Youtube

ΗΠΑ: Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου όταν η Αστυνομία κλήθηκε για ένα ύποπτο αυτοκίνητο σταθμευμένο σε κατοικημένη περιοχή. 

Σάλο έχει προκαλέσει νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας από τις ΗΠΑ, όπου ένας αστυνομικός, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από τις αρχές φαίνεται να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν έφηβο Αφροαμερικανό μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στην Ουάσινγκτον.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου όταν η Αστυνομία κλήθηκε για ένα ύποπτο αυτοκίνητο σταθμευμένο σε κατοικημένη περιοχή.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και άνοιξαν το όχημα για να ξυπνήσουν τον οδηγό, ένα αγόρι μόλις 17 ετών.

Ο 17χρονος, Dalaneo Martin, φαίνεται στο βίντεο ότι ξυπνά και αμέσως πανικοβάλλεται με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συλλάβουν.

Ο νεαρός στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί φωνάζει «Αφήστε με ήσχυο», ενώ το αμάξι κινείται.

Τότε ένας αστυνομικός του φωνάζει να σταματήσει και ο έφηβος ακούγεται να φωνάζει. Ο αστυνομικός που είναι μέσα στο όχημα του φωνάζει «Σταμάτα! Σταμάτα αλλιώς θα σε πυροβολήσω!», ενώ τον σημαδεύει με το όπλο του.

Ο 17χρονος δεν σταμάτησε το όχημα και έτσι ο αστυνομικός τον πυροβόλησε πολλές φορές, με το όχημα να συγκρούεται σε κοντινό σπίτι.

Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας το βίντεο της κάμερας «εξαιρετικά αναστατωτικό» ενώ αναφέρει, «Η απώλεια μιας ζωής είναι πάντα τραγική, αλλά είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική όταν αφορά ένα παιδί».

«Σε συντονισμό με το Γραφείο Επιτόπου του FBI στην Ουάσιγκτον, το Γραφείο του Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε έρευνα για τα πολιτικά δικαιώματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του κ. Μάρτιν. Αυτή η έρευνα, την οποία δεσμευόμαστε να διεξάγουμε επιμελώς και διεξοδικά, βρίσκεται σε εξέλιξη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

HΠΑ: Πώς να κερδίσετε το λαχείο - Τι συμβουλεύει διάσημος μαθηματικός της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Θύμα άγριας δολοφονίας ο ιδρυτής του «Cash App», Mπομπ Λι - Η ανάρτηση του Έλον Μασκ

ΗΠΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο «σκεπτικιστής των εμβολίων»« Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ