ΚΟΣΜΟΣ

Μπεν Άφλεκ: Mίλησε τέλεια ισπανικά και έγινε viral - «Ο Μπεν έγινε Μπενίτο!» 

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ
Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ
Α.Ρ

Ο Μπεν Άφλεκ έγινε viral επειδή μίλησε άψογα ισπανικά κατά την προώθηση της νέας του ταινίας με τίτλο «Air», η οποία εξιστορεί την επαναστατική συνεργασία μεταξύ του θρύλου του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν και του κολοσσού της Nike.

Ο Μπεν Άφλεκ μιλάει άπταιστα ισπανικά. «Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι δεν πρόκειται για την ιστορία του Mάικλ Τζόρνταν. Δεν εμφανίζεται καν στην ταινία», είπε ο 50χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σε σχεδόν τέλεια ισπανικά κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήγησε ότι ο Τζόρνταν, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι «τόσο μεγάλος, τόσο σημαντικός, τόσο υπέροχος που δεν υπάρχει ηθοποιός στον κόσμο που θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει και το κοινό να τον πιστέψει»

«Θα σκεφτόντουσαν αμέσως: Όλα αυτά είναι βλακείες. Αυτή η ταινία είναι βλακεία. Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά», συνέχισε ο Άφλεκ. «Και θα το κατέστρεφαν εντελώς». Πρόσθεσε ότι τρέφει τόσο μεγάλού «σεβασμό» για τον Τζόρνταν και δεν θα είχε προχωρήσει στη δημιουργία της ταινίας χωρίς την ευλογία του διάσημου αθλητή. Ο Άφλεκ είναι σκηνοθέτης και ενσαρκώνει το δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Φιλ Νάιτ.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για περίπου μία ώρα και τον ρώτησα, «Ποια είναι τα πιο σημαντικά μέρη για σένα σε αυτή την ιστορία;» αποκάλυψε ο σκηνοθέτης. «Και μου είπε», συνέχισε ο Άφλεκ, σταματώντας να προσπαθήσει να θυμηθεί την ισπανική λέξη για το χαρακτήρα. «Personaje!» είπε στη συνέχεια, θριαμβολογώντας.

Ο σταρ του «Argo» είπε ότι ο Τζόρνταν είχε μερικές επισημάνσεις, καμία τόσο «σημαντική» όσο να βεβαιωθεί ότι η Βαιόλα Ντέιβις θα έπαιζε τη μαμά του, Ντελόρις Τζόρνταν. «Μου είπε: «Πρέπει να φέρεις τη Βαιόλα Ντέιβις για μαμά μου», θυμάται ο Άφλεκ για το αίτημα κάστινγκ που «φυσικά» φρόντισε να πραγματοποιηθεί.

Ένα βίντεο της συνέντευξης έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάζουν πράγματα όπως, «Δεν είχα ιδέα ότι ο Μπεν Άφλεκ μιλάει άπταιστα ισπανικά», «Η ευχέρεια του να μιλάει ισπανικά είναι τόσο σέξι για μένα» και «Ο Μπεν είναι πλέον ο Μπενίτο!»

Αν και η σύζυγός του, Τζένιφερ Λόπεζ, είναι Πορτορικανή και μιλά τη γλώσσα, ο Άφλεκ στην πραγματικότητα έμαθε ισπανικά όταν ήταν έφηβος και τα χρησιμοποιεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Το 2020, είπε σεμνά στην Κέλι Κλάρκσον στην ημερήσια εκπομπή της ότι μιλούσε ισπανικά «παθητικά», λέγοντας ότι «έπιασε» τη γλώσσα σε ηλικία 13 ετών αφού πέρασε ένα χρόνο στο Μεξικό γυρίζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή.

Ο σταρ του «Gone Girl» είπε επίσης ότι το μεγαλύτερο παιδί του, η Violet - την οποία απέκτησε με την πρώην σύζυγό του Τζένιφερ Γκάρνερ - πάντα «ενδιαφερόταν για τα ισπανικά», οπότε «τη βοηθούσε συχνά» στις σπουδές της.