ΚΟΣΜΟΣ

Έργα τέχνης στην παμπ The Audley Public House στο Λονδίνο

Έργα τέχνης στην παμπ The Audley Public House στο Λονδίνο
Instagram

Έργα του Άντι Γουόρχολ, του Λούσιαν Φρόιντ και άλλων κοσμούν την παμπ και το ρεστοράν στο The Audley Public House στο Mayfair του Λονδίνου μετά τον επανασχεδιασμό της από το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Laplace.

Η ανακαίνιση ήταν παραγγελία της Artfarm - της ξενοδοχειακής επιχείρησης των Iwan και Manuela Wirth, ιδρυτών της διεθνούς γκαλερί Hauser & Wirth - με στόχο την αναβάθμιση του εσωτερικού της παμπ στο πενταώροφο κτήριο του 1888 με ταυτόχρονη διατήρηση των αρχικών χαρακτηριστικών της. «Η λέξη "audley" στα αγγλοσαξωνικά σημαίνει "παλιός φίλος" και η παμπ είναι παλιός φίλος αυτών που ζούν και εργάζονται στο Mayfair από τότε που άνοιξε, την εδουαρδιανή περίοδο. Θέλαμε να παραμείνει ακριβώς αυτό» τόνισε ο Ewan Venters, διευθύνων σύμβουλος της Artfarm. «Η περιοχή είναι τόσο πλούσια σε κουλτούρα και ιστορία, πού θα ήταν καλύτερα από την τοπική παμπ να συνεχιστούν αυτές οι ιστορίες;», πρόσθεσε.

Δείτε την gallery:

Το γαλλικό γραφείο επελέγη για τον επανασχεδιασμό της παμπ επειδή έχει ήδη δουλέψει σε μια σειρά γκαλερί της Hauser & Wirth, συμπεριλαμβανομένων των γκαλερί της στο Σόμερσετ και τη Μινόρκα. Η παμπ στο ισόγειο ανακαινίστηκε ενώ οι άνω όροφοι μετατράπηκαν στο Mount St Restaurant, με τέσσερις ιδιωτικές τραπεζαρίες. Ο χώρος του πρώτου ορόφου είναι πλέον γεμάτος με έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων μιας αυτοπροσωπογραφίας του Λούσιαν Φρόιντ, μιας λιθογραφίας με αστακό από τον 'Αντι Γουόρχολ και ενός αφηρημένου τοπίου από τον ζωγράφο Frank Auerbach έργο στο οποίο απεικονίζεται ο λόφος Πριμρόουζ του Λονδίνου.

Η The Audley προσφέρει παραδοσιακά σνακ μιας παμπ ενώ το Mount St Restaurant ένα πλήρες μενού κλασικών αγγλικών πιάτων. Όλα σε περιβάλλον τέχνης.