ΚΟΣΜΟΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Στις 23 Μαΐου συνεδριάζει η Ευρωβουλή για την άρση ασυλίας

Αλέξης Γεωργούλης: Στις 23 Μαΐου συνεδριάζει η Ευρωβουλή για την άρση ασυλίας

Αλέξης Γεωργούλης: Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην διαδικασία, καθώς για να αρθεί η ασυλία ενός ευρωβουλευτή πρέπει να συνεδριάσει πρώτα η Ολομέλεια, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.

Στις 23 Μαΐου συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό.

Εισηγητής θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην διαδικασία, καθώς για να αρθεί η ασυλία ενός ευρωβουλευτή πρέπει να συνεδριάσει πρώτα η Ολομέλεια, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.

Και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πάντως με τρεις επιστολές προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, επιμένοντας στην αθωότητά του, θέλοντας να αποδείξει ότι πίσω από την καταγγελία κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

Να αναφέρουμε ότι την ίδια ημέρα, στις 23 Μαΐου αναμένεται απόφαση και για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα της επιτροπής περιλαμβάνεται και το αίτημα περί ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.