ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο - Υπέκυψε η μία από τις 2 τραυματίες

nosokomeio-france
Αρχείου AP

Η εισαγγελία που ανακοίνωσε τον θάνατο της γυναίκας, μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο νοσκομεία, κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία»

Υπέκυψε στα τραύματά της η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι χθες Δευτέρα από έναν άνδρα μέσα σε νοσοκομείο της Ρενς, στην ανατολική Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε άλλη μία εργαζόμενη.

Η εισαγγελία που ανακοίνωσε τον θάνατο της γυναίκας, κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία».

«Μόλις ενημερώθηκα με μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της Καρέν, νοσηλεύτριας 38 ετών η οποία δέχθηκε βίαιη επίθεση χθες στο CHU της Ρενς», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον, ο οποίος μετέβη χθες Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Ο 59χρονος δράστης συνελήφθη αμέσως αφού προσπάθησε να διαφύγει και «φαίνεται ότι έδρασε χωρίς κίνητρο και δεν είχε ραντεβού στο νοσοκομείο», είχε επισημάνει ο εισαγγελέας της Ρενς σε ανακοίνωσή του.

«Φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και εδώ και πολλά χρόνια έχει τεθεί υπό ενισχυμένη δικαστική συμπαράσταση», είχε προσθέσει.

Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βιαιοπραγία, αλλά τον Ιούνιο του 2022 απαλλάχθηκε αφού κρίθηκε ποινικά μη υπεύθυνος.