ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι: «Χαστούκι» από το δικαστήριο για την ασφάλειά του - Οι αστυνόμοι δεν είναί ενοικιαζόμενα όπλα

Χάρι: «Χαστούκι» από το δικαστήριο για την ασφάλειά του - Οι αστυνόμοι δεν είναί ενοικιαζόμενα όπλα
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Πολλά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη δίκη για την προσφυγή που είχε κάνει κατά του Υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, από το οποίο ζητούσε άνδρες ασφαλείας από την αστυνομία, όταν βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δούκας του Σάσσεξ, ζητούσε το πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για να εξασφαλίσει δικαστικό έλεγχο σχετικά με μια απόφαση ότι δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί να πληρώσει ιδιωτικά για τη δική του ασφάλεια.

Σε μια απόφασή του την Τρίτη, ο δικαστής Τσάμπερλεν αρνήθηκε στον Χάρι την άδεια να ασκήσει τη δεύτερη αμφισβήτηση, απορρίπτοντάς την.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου οι αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αξιωματικοί τους δεν είναι «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους, υποστηρίζοντας ότι το να επιτραπεί στον Χάρι να πληρώσει για την προστασία των αξιωματικών - δυνητικά ένοπλων - θα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο προηγούμενο».

Ο Δούκας ήθελε να διατηρήσει, όταν βρισκόταν στη Βρετανία, την ένοπλη ομάδα της Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας (RASP) που τον προστάτευε όταν ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ρίσι Σούνακ: Το κυνηγητό Χάρι-Μέγκαν από τους παπαράτσι «δεν είναι στις προτεραιότητές μου»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας φάνηκε να απορρίπτει τις ανησυχίες για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα στη Νέα Υόρκη «δεν είναι στις προτεραιότητές μου».

Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε σε ερωτήσεις την Παρασκευή σχετικά με το «σχεδόν καταστροφικό» κυνηγητό των παπαράτσι πίσω από το αυτοκίνητο του ζευγαριού, μετά από μια τελετή απονομής βραβείων στο Midtown Manhattan νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Σουνάκ είπε στο BBC ότι «δεν γνώριζε ένα συγκεκριμένο περιστατικό» όταν ρωτήθηκε εάν είχε ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Γενικά, δεν θα σχολίαζα οτιδήποτε έχει να κάνει με τη βασιλική οικογένεια», είπε.

Το περιστατικό συνέβη αφού το ζευγάρι έφυγε από το γκαλά της 50ης επετείου του Ms. Foundation For Women.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς έχουν υποβαθμίσει το σενάριο της καταδίωξης του αυτοκινήτου.